Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 16 aprilie 2013

Concurs Primavara in culori

Fie ca sunteti pasionate, amatoare ori cunoscatoare de gradinarit, va invit, la un nou concurs ce are la baza premii destinate spatiilor din gradina, balcon sau terase.

SemintePlante.ro  ofera 5 pachete hobby ce contin:



  • 1 plic albastrele
  • 1 x clopotei
  • 1 x gherghina
  • 1 x banutei
  • 1 x imortele
  • 1 x gura leului
  • 1 x floarea soarelui
  • 1 x nalba
  • 1 x petunia trailing F1
  • 1 x petunia curgatoare
  • 1 x samanta capsuni 


Regulament

1. Urmariti blog-ul prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului Seminte.Plante.ro 
si Like paginii Doddoღ
3. Share la concurs
4. Lasati un comnetariu in cadrul concursului in care sa mentionati toti pasii pe care i-ati urmat.

Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii.
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare.

Perioada desfasurarii concursului: 16 aprilie- 30 aprilie

Succes!

Concursul s-a incheiat iar castigatoarele celor 5 pachete hobby sunt:

Gratiela Paula Terescu


Georgyaa Geoo


Monika Erzsebet


Brindusa Aluculesei


Mary Anton


Felicitari!
Trimiteti datele de contact pe facebook (pana la 9 mai 2013, ora 14:00)

luni, 15 aprilie 2013

Cum functioneaza dieta de eliminare

Dietele de eliminare implica includerea sistemica de la consum a cate unui singur aliment, pe rand. Este o metoda greu de urmat si uneori rezultatele nu sunt foarte distincte, dar ramane procedura de diacnosticare cea mai sigura. Cand un aliment a fost clar identificat ca alergenic, el trebuie eliminat din dieta. Totusi, dietele de eliminare complexe, in care intregi grupe alimentare sunt excluse, nu sunt recomandate pe termen lung, fiindca exista riscul unei deficiente alimentare.

Orice dieta restrictiva este un risc pentru sanatate, iar eliminarea pe termen lung a unor alimente importante nu trebuie sa aiba loc decat sub supravegherea medicului.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Identificarea alimentelor vinovate este dificila fiindca putine persoane sunt sensibile la un singur alergen. Eliminarea unui singur aliment din dieta da rareori rezultate. Toate alimentele suspecte trebuie sa fie eliminate simultan timp de cel putin doua saptamani ca sa se observe vreo ameliorare. 
"Testarea" efectelor fiecarui aliment prin reintroducerea pe rand in regimul zilnic este inutila inainte de disparitia tuturor simptomelor.

Urmatoarele alimente trebuie eliminate in timpul primelor doua saptamani ale dietei de excludere: mezeluri conservate, sunca si carnati, peste afumat si fructe de mare; citrice; grau, avaz, secara si porumb; cartofi, ceapa, porumb de lapte; nuci si alune; ulei de porumb si majoritatea uleiurilor vegetale; produse lactate; orice tip de branza; majoritatea tipurior de margarina; oua. Apa de la robinet, ceaiul (cu exceptia celui de plante), cafeaua, alcoolul, sucul de fructe si cel de portocale proaspat trebuie si ele omise din dieta, impreuna cu otetul, drojdia, ciocolata si orice produs continand conservanti chimici.  

Dupa 14 zile, reintroduceti alimentele in aceasta ordine: apa de la robinet, cartofi, lapte de vaca, drojdie, ceai, secara, unt, ceapa, oua, ovaz, cafea, ciocolata, orz, citrice, porumb, branza, vin alb, fructe de mare, iaurt, otet, grau, nuci si alune. Introduceti cate un singur aliment nou la doua zile, iar cand apare vreo reactie eliminati complet alimentul cel putin o luna. Continuati sa introduceti noi alimente numai cand simptomele au disparut.
Tineti un jurnal al alimentelor reintroduse in alimentatie si veti putea curand alcatui o lista de alimente pe care organismul le tolereaza- si una de alimente de eliminat.

joi, 11 aprilie 2013

Povestiri si ponturi despre ceai


  • Se spune ca ceaiul a fost descoperit in urma cu mai mult de 5 000 de ani de imparatul chinez Shen Nung.
  • Ceaiul a ajuns in Anglia in secolul al XVII-lea, cand marinarii Companiei Indiilor de Est au adus pachete cu frunze din China pentru prieteni si rude.
  • Pe la 1700 in Londra existau mai mult de 500 de cafenele care vindeau ceai, iar vanzarile de alcool au scazut.
  • De cand ceaiul a fost introdus in India, i s-au atribuit puteri vindecatoare
  • Superstitii care insotesc ceaiul: frunzele de ceai imprastiate pe prag, de exemplu, se spune ca tin la usa spiritele rele si saracia.
  • Lamaia adaugata in ceai este un obicei rusesc, introdus in Marea Britanie de fiica cea mai mare a reginei Victoria, printesa care s-a maritat cu imparatul Prusiei.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

  • Cestile de ceai se pot confectiona din portelan, sticla sau ceramica glazurate, care pastreaza caldura mai bine decat argintul sau otelul inoxidabil. Aluminiul sau fierul din vase altereaza aroma. 
  • Pentru a indeparta petele de ceai de pe ceainic, scufundati-l pentru o ora intr-un amestec format din apa fierbinte si bicarbonat de sodiu.
  • India are cam 30% din productia mondiala de ceai. Cea mai importanta zona productiva este Assam, care se intinde de la Himalaya in jos spre golful Bengal
  • Darjeeling, un ceai usor si delicat, creste la mai mult de 2 000 m altitudine, la poalele Himalayei si este privit ca "sampania" ceaiurilor.
  • Un cocktail racoritor numit Planter's Punch se face din ceai rece, suc de mere, suc de lamaie si brandy.
  • Ca natiune, britanicii beau numrul ametitor de 175 milioane de cesti de ceai zilnic, echivalent a 3,5 cesti baute de orice barbat, femeie sau copil peste 10 ani.
  • Ceaiul este a doua bautura consumata in lume, cantitativ, dupa apa. 

miercuri, 10 aprilie 2013

Varicela- varsat de vant

Varicela sau varsatul de vant- boala, care se ia de regula la copii, se raspandeste prin tuse, stranut si prin lichidul apos din pustule, care se sparg acoperindu-se cu coji groase. Printre simptome, ce apar in mod normal la 10- 21 de zile de la infectie, se numara febra, o eruptie cu mancarimi extrem de puternice, oboseala si dureri de cap. 

Varsatul de vant este contagios dinainte de aparitia pustulelor si timp de 7 zile de la aparitia ultimelor. Evitati sa le zgandariti, puteti ramane cu cicatrice permanente. Din acest motiv unghiile copiilor mici trebuie taiate foarte scurt pe durata bolii.
Lotiunile si baile calde repetate pot calma mancarimea.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Odata ce copii au avut boala, ei sunt imuni pe viata. Totusi, virusul exista latent in sistemul nervos si provoaca zona zoster daca este reactivat la maturitate. Nu te poti molipsi de zona zoster de la un bolnav de varsat de vant, insa te poti molipsi de varsat de vant de la un bonav de zona zoster.       
Exista si un vaccin impotriva varsatului de vant, insa nu este administrat decat pacientilor de mare risc, ca de exemplu copiilor cu transplanturi de organe sau cu leucemie.
Varsatul de vant este mai grav la adulti, fuundca acestia au sanse mai mari sa dezvolte pneumonie si alte complicatii.

Deoarece vitamina A joaca un rol important in mentinerea sanatatii mucuoaselor, ca sin in vindecarea pielii, persoanele bolnave de varsat de vant trebuie stimulate sa respecte o dieta bogata in aceasta vitamina. Ficatul este o sursa excelenta (dar nu pentru femeile insarcinate), in timp ce beta- carotenul, pe care organismul il transforma in vitamina A, se intalneste in legume verzi dar si in fructe si legume de culoare portocalie.
Ca in orice caz de febra, beti lichide din abundenta. Sucul de citrice este deosebit de bun, deoarece furnizeaza vitamina C, necesara si pentru o piele sanatoasa  dar si pentru prevenirea infectiilor.

Chiar daca respectarea sfaturilor nutritionale de mai sus nu va vindeca varsatul de vant, va oferi bolnavului cele mai bune conditii posibile pentru o refacere rapida dupa boala.

joi, 4 aprilie 2013

Cadouri de la Iepuras

Pastele alaturi de familie, de prieteni, de toti cei dragi tie reprezinta o buna ocazie de a trai clipe de bucurie si momente placute.

Uita de grijile cotidiene!
Descopera Ayurveda Luxury SPA, oaza de liniste si relaxare

Iepurasul de Paste imparte cadouri de la Ayurveda Luxury SPA . 
Participa la concurs si poti castiga unul din cele doua premii. 


Fard de ochi- nuanta la alegere




Ruj de buze- nuanta la algere


Regulament

1. Urmariti blog-ul prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului Ayurveda Luxury SPA
3. Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Share la concurs
5. Lasati un comentariu in cadrul concursului in care sa mentionati toti pasii pe care i-ati urmat.

Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii.
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare.

Perioada desfasurarii concursului: 4 aprilie- 15 aprilie

Succes!

Concursul s-a incheiat:

Felicitari Georgyaa Geoo si Nadia Alina Candrea!
Trimiteti datele de contact pe facebook.

Nu am reusit sa fotografiez tragerea la sorti pentru ca am o problema cu aparatul foto.