Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 24 iunie 2013

Tenul deshidratat

Tulburarile de hidratare pot determina modificari ale tenului.
Pielea contine aproximativ 70% apa , din care 10- 20 % in stratul carnos; aceasta apa provine din ingerarea alimentelor care contin  apa si din reactiile care au loc in organism, reactii reglate de sistemul nervos si de glandele endocrine.

Cauza deshidratarii pielii poate fi datoritatulburarilor nervoase, surmenajului fizic, lipsei unor vitamine, in special A si F, influentei factorilor externi- fizici sau chimici- ca: expunerea obrazului neprotejat la ger, vant, zapada, soare sau caldura, abuzului de sapun, de solutii alcoolice degresante.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Deshidratarea mai poate interveni in timpul unor anumite boli insotite de febra, diaree s.a, ca o consecinta a unei ingrijiri cosmetice defectuase sau in timpul curelor de slabire nerationale. 
Tenul deshidratat se trateaza ca orice ten uscat ten uscat, aducandu-i-se prin cremele folosite un aport sporit de apa. Daca tenul se irita usor, putem aplica o crema care contine ihitol. Pentru evitrea formarii ridurilor, in fiecare seara vom aplica in jurul ochilor o crema grasa, hranitoare. 
Sapunul nu se va folosi mai mult de o data pe saptamana.


miercuri, 5 iunie 2013

Bronzarea si baile de mare

Asteptam cu placere revederea cu marea, expunerea la razele solare, baia in mare, bronzatul.s.a. Dar ca aceasta placere sa fie cat mai deplina, este bine sa cunoastem anumite aspecte si sa respectam niste reguli.

Sub actiunea energiei solare, pigmentul brun care coloreaza celulele epidermice- melanina- formeaza un ecran natural. 
Dar, de la inceput, acest pigment nu este suficient si atunci este necesara aplicarea de creme, uleiuri, emulsii s.a. 
Actiunea acestora este dubla: pe de o parte hidrateaza pielea, protejand-o de imbatranire, pe de alta parte filtreaza razele solare nocive, favorizand pe acela care produc bronzarea. Mentionez insa ca o piele mai bogata in melanina, este mai putin expusa neplacerilor, dar nu este scutita de arsuri si insolatie, daca se face abuz de soare. 

Nu toti oamenii poseda in cantitati egale pigmentii melanofori, care brunifica pielea  sub actiunea razelor solare; de aceea pielea fragila foarte fina, ca aceea a persoanelor blonde suporta mai greu soarele, deoarece contunutul ei in melanina este mai redus, pe cand pielea bruna rezista in general mai bine la razele ultraviolete, vant, aer marin. 
Persoanele blonde, roscate, cele cu pielea sensibila trebuie sa folosesca cremele solare filtrante care devin o necesitate pentru a evita arsurile, insolatia, bronzatul inegal, petele si chiar uscarea excesiva a pielii.


                         (imaginea este ca titlu de prezentare)

Soarele amic sau inamic?

Uneori, fara a ne expune direct razelor solare, dar umbland cu capul si ceafa descoperite, ne putem trezi datorita soarelui si a caldurii atmosferice cu febra mare si arsuri.
Odata cu venirea lunilor calduroase, prudenta nu trebuie sa dispara, expunerea la razele puternice ale soarelui sa nu se faca fara protectia capului, sa nu lipseasca ochelarii de soare care ne feresc de luminozitatea puternica a zilelor de vara- care ne poate crea neplaceri. 
Pregatirea pielii pentru baia de soare nu trebuie sa inceapa odata cu plecarea in vacanta, ci cu mult inainte. Ma refer mai ales la starea generala de igiena, alimentatia rationala asigurarea unei bune circulatii sanguine si o stare neuropsihica corespunzatoare.

Timpul de expunere la soare

Timpul de bronzare se recomanda a fi impartit in reprize pana la 15 minute:
- pentru picioare si brate: in prima zi 15 minute, a doua zi 30 minute, a treia si a patra zi 45 de minute, de la a cincea zi- fara limita 
- pentru coapse si spate: primele trei zile 15 minute, a patra si a cincea zi 30 minute, de la a sasea zi - fara limita
- pentru abdomen si bust: primele 4 zile 15 minute, a cincea zi 30 minute, de la a sasea zi: fara limita

Specialistii recomanda expunerea la soare inainte de orele 11 si dupa orele 15, cand razele sunt mai luminoase si predomina ultravioletele.

Baile in apa de mare

Este placut sa facem baie in apa de mare si dorim uneori sa o prelungim cat mai mult. Important insa este de stiut ca baia in mare exercita o actiune puternica datorita climatului marin si a proprietatilor insasi ale apei de mare, care contine saruri active si oligoelemente, fortifica muschii si ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine.
La malul marii respiratia se intensifica, este mai profunda, activitatea plamanilor se imbunatateste primind mai mult oxigen.