- aripi
- gat si o parte de piept de curcan
- 1 radacina de patrunjel
- 1 morcov
- 1 ou
- 6-7 catei de usturoi
- sare
- Speli bine bucatile de carne si le pui la fiert cu apa rece cat sa le acopere de 5 degete.
- Pui si sare si lasi sa fiarba, dar ai grija ca din cand sa iei spuma.
- Cureti morcovul si radacina de patrunjei, le speli, Ie adaugi in zeama de piftie si mai lasi sa fiarba inca 2-3 ore.
- Intre timp, fierbi oul tare si il tai felii.
- Cand carnea se desprinde de pe oase, cureti si pisezi usturoiul, il adaugi in zeama si mai dai cateva clocote.
- Scoti bucatile de carne, le scurgi bine si alegi carnea de pe oase.
- Zeama ramasa o vanturi de mai multe ori o strecori printr-un tifon, iar morcovul fiert il tai rondele.
- In castronele mici pui felii de ou fiert, 1-2 rondele de morcov si le dai la frigider pentru 15-20 de minute,
- Pui apoi cateva bucatele de carne, le umpli cu zeama si le dai la rece pana a doua zi.
Uzi putin castronasele cu apa calda, rastorni piftia si o aduci la masa.
Portii: 9-10 portii
Pregatire: 25 minute
Fierbere: 4 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu