Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

vineri, 27 ianuarie 2012

Socul si efectele sale terapeutice

Socul- este un arbust de dimensiuni medii cu o tulpina rasfirata in medie pana la 5 metri, infloreste din luna mai pana in luna iunie.  Datorita calitatii sle terapeutice floarea de soc este recunoascuta  ca planta de Leac sau planta Magica. Creste prin sate pe langa case si garduri, prin padurile de deal si campie, in luminisuri sau la marginea padurilor.   
Fructele de soc contin 5-9% zaharuri, substante minerle (sunt bogate in potasiu 300 mg la 100 g, bogate in calciu 35 mg la 100 g),  vitamina C (51-105 mg la 100 g), vitamine din complexul B. In general fructele socului sunt de circa doua ori mai bogate in vitamina C decat lamaile. Valoare energetica 46 kcal la 100g.   


    
Prepararea si utilizarea socului:    
Din fructele socului se prepara suc, socata, sirop, jeleu, dulceata. 
Extractele din flori de soc au efect sudorific, antiinflamator, usor laxativ si favorizeaza diureea. 


Ceaiul de soc- este un bun laxativ, asigurand un tranzit intestinal optim astfel incat toxinele intestinale nu se cumuleaza in organism. Planta de soc inhiba apetitul alimentar astfel incat zenzatia de foame si poftele dispar.
Ceaiul de soc se ia contra tusei in afectiunile aparatului respirator: raceala, gripa, bronsita si poate fi asociat cu terapia Salin care are efecte benefice pentru aceste afectiuni respiratorii.

Pentru a scapa de kilogramele in plus este bine ca un regim de slabire sa inceapa cu o cura de ceai de soc, care are urmatoarele efecte benefice:

   - provoaca transpiratie abundenta
   - ajuta la scaderea in greutate
   - elimina toxinele din orgnism
   - are efect laxativ
      

Infuzia se prepara din 3 lingurite cu flori de soc uscate la 250 ml apaclocotita, se lasa la infuzat 10-15 minute. Se consuma neindulcita pana la 3 cani/zi timp de doua saptamani cu o saptamana pauza, deoarece socul are rol depurativ.  Pentru persoanele care doresc un efect mai rapid se recomanda asocierea cu tinctura din fructe de soc, care este obtinuta din fructele de soc macerate in alcool de cereale dublu rafinat. O lingurita (diluata) inainte de fiecare cana de ceai consumat. 

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu