Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 29 august 2012

Cosmetica celor mici

Mentinerea sanatatii celor mici nu poate fi conceputa fara o riguroasa igiena a pielii! Regulile de igiena care mentin curatenia pielii trebuie insusite de catre copii la o varsta frageda. In felul acesta respectarea acestor reguli se va transforma treptat in obisnuinta.

Copilul trebuie deprins astfel de mic sa-si spele fata, mainile, gatul, picioarele, dintii; intai cu ajutorul celor mari apoi singur. Trebuie sa invatam copiii sa se spele pe maini inainte de a se aseaza la masa, dupa jocul cu animalutele si ori de cate ori se murdareste.


Unghiile vor fi taiate scurt si curatate bine. Copii care au obiceiul de a-si roade unghiile sau de a-si tine degetele in gurita, vor fi dezvatati de aceste obiceiuri nesanatoase si inestetice, aplicand sub unghii o solutie amara.


Din cauza jocului,  alergarii, copii transpira repede. De aceea baia de saera este indispensabila. O grija deosebita se va acorda picioarelor, mai ales in sezonul cald, pentru a preveni o transpiratie abundenta care poate duce la eroziuni. In afara de baia obligatorie, dimineata si seara picioarele vor fi pudrate cu talc iar ciorapii vor fi schimbati zilnic.


Igiena parului

Parul copiilor se murdareste cu usurinta, ceea ce implica spalatul mai des- o data pe saptamana la fetite si mai des la baieti. Spalatul se va face cu sapunuri de calitate superioara sau cu samponuri speciale pentru copii. Spalarea cu galbenus de ou este deasemeni indicata. Orice neglijenta in aceasta privinta poate aduce consecinte neplacute.  

Ingrijirea dintilor

Copii trebuie obisnuiti de la varsta de 2 ani sa-si ingrijeasca dintii, la inceput printr-o simpla clatire a gurii, apoi prin folosirea periutei de dinti. Periodic, la 6 luni sau cel mult la 1 an, copilul va fi aratat medicului stomatolog. Numai o ingrijire riguroasa creeaza conditiile pentru a pastra dintii sanatosi.

4 comentarii:

  1. ai mare dreptate igiena se invata de mic

    RăspundețiȘtergere
  2. da, din pacate multi sunt deja de varsta scolara, vin la scoala si nu cunosc reguli elementare de igiena :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru aceasta postare, Mihaela. E foarte utila. Ai mare dreptate ca aceste deprinderi se invata de cand esti mic. Pup.

    RăspundețiȘtergere