Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 20 august 2012

Dietele Vegetariana si Lacto- Vegetariana

Pentru ca din ce in ce mai multi oameni renunta la carne si se orienteaza catre fructe, legume si nuci ca alternativa mai sanatoasa si mai omenoasa, ei trebuie sa fie foarte atenti la echilibrarea dietei.

Lacto- vegetarienii, vegetarienii si un al treilea grup, pescatarienii (care mananca peste, dar nu si carne) consuma de obicei mai multe fibre si carbohidranti complecsi decat consumatorii de carne, in forma cerealelor integrale, a fructelor oleaguminoase si a leguminoaselor (fasole, linte, mazare). O dieta bogata in fibre poate proteja impotriva mai multor boli ale intestinului si usura tranzitul intestinal, ceea ce ii fereste pe vegetarieni de constipatie. Vegetarienii au risc mic de a face litiaza biliara si diverticuloza.


O dieta vegetariana echilibrata ar trebui sa fie compusa din alimente nutritive de baza ca painea integrala, pastele, cartofii si orezul, mancare impreuna cu o mare varietate de legume, fructe, nuci si seminte.

Sarcina, copii si o dieta vegetariana
Este perfect sanatos pentru o gravida sa urmeze o dieta vegetariana, daca acesta contine fier, calciu, vitamina B12. Surse bune de fier sunt legumele verzi, cerealele, lintea sau fasolea batuta.
Daca femeile nu au deficit de fier in timpul sarcinii, copii lor se nasc cu rezerve de fier in organism pentru 6 luni; dupa acest interval, trebuie incluse surse de fier in dieta copilului. Alaptarea prelungita poate duce la anemie, pentru ca laptele este o sursa saraca de fier. 
Viitoarele mamici vegetariene trebuie sa ia suplimente de calciu si vitamina B12, dar cu acordul medicului.

6 comentarii:

  1. multumim pt articol, foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru articol este bine de stiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. ai un tag de la mine http://blogbyflora.blogspot.ro/2012/08/am-primit-acest-tag-de-la-diamond-dust.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Te invit la giveaway http://livefashiontoday.blogspot.ro/2012/08/giveaway-e-ultima-mea-postare-si-cea.html

    RăspundețiȘtergere