Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 1 august 2012

Hemoroizi

Cele mai probabile cauze ale hemoroizilor- venele umflate, dureroase sau cu mancarime, la tesutul anal- sunt constiptia prelungita sau diminuarea fluxului sangvin catre abdomen din cauza statului asezat pe scaun pe perioade lungi. Obeszitatea este un alt factor care exacerbeaza frecvent hemoroizii. Dificultatea de a avea scaun ca efect al constipatiei este adesea rezultatul consumului mare de alimente rafinate, cu putine fibre sau complet fara, si al consumului insuficient de apa si alte lichide.

Tulburarea apare adesea in timpul sarcinii, mai ales daca exista o predispozitie ereditara pentru aceasta boala.




Fibrele va vin in ajutor
Pentru tratarea cazurilor usuare de hemoroizi, consumti multe limente cu fibre solubile, cum ar fi ovazul, fructele si legumele, precum si cereale integrale si orez brun, pentru fibre insolubile; beti cel putin 2 l apa pe zi.
Urmand o dieta care contine aceste alimente puteti chiar preveni formarea de hemoroizi. Fibrele solubile din ovaz sunt deosebit de eficiente la tratarea constipatiei, deoarece au ca efect scaune mai moi, care usureaza defecarea. Alimentele iuti si condimentate, (curry-ul), trebuie evitate, deoarece adesea ele agraveaza boala si maresc disconfortul de defecare.


In cazurile persistente, sangerarea care apare, poate duce la o deficienta de fier ce ajunge uneori pana la anemie. Printre surselealimentare bune de fier se numara ficatul, leguminoasele, nucile, alunele si legumele cu frunze verzi. Sursele de vitamina C, in special fructele proaspete, imbunatatesc absorbtia fierului. 


Atunci cand sangerarea rectala nu se diminuiaza, consultati un medic deoarece acest lucru poate indica un cancer de rect. Cazurile mai grave de hemoroizi sunt usor tratate pe cale chirurgicala, de regula ambulatoriu.

6 comentarii:

  1. multumim pt articol, eu am avut probleme cu hemoroizii la prima nastere , am fost si la doctor

    RăspundețiȘtergere
  2. veronica picioroagamiercuri, august 01, 2012

    Bravo ptr articol ! Si eu am avut probleme dupa nastere si cu ajutorul alimentatiei corecte si cu taratea de psillyum mi le-am rezolvat. Imi place Mihaela ca atingi subiecte sensibile pe care unele dintre noi evitam sa le discutam din pudoare sau mai bine zis din prostie.

    RăspundețiȘtergere
  3. super articolu -o prietena de a mea sa operat din cauza aceasta - .

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru articol si eu am avut probleme tot la nastere dar nu au fost grave.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim pentru articol, Mihaela. Momentan nu am asemenea probleme, dar e bine de stiut. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. multumim pt articol si eu am avut probleme cu hemoroizii cand am fost insarcinata.

    RăspundețiȘtergere