Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 6 august 2012

Hiperactivitate

Hiperactivitatea sau deficitul de atentie a facut subiectul multor cercetari in altimii ani. S-a sugerat ca de vina ar fi unii coloranti alimentari sintetici precum tartrazina (E 102) si unii conservanti precum acidul benzoic. Totusi exista multe controverse in privinta efectelor acestor aditivi si numarul de copii pe care ii afecteaza.


Cu toate acestea, unele studii u descoperit ca starea copiilor cu dificultati comportamentale si de invatare da semne vizibile de amelioarare odata cu aditivii, prezenti in sucul de portocale, ciocolata, bacon, sunca, salam, si alte alimente procesate, sunt eliminati din dieta lor. Excesul de cofeina prezente in alimente precum cafeaua, ceaiul, ciocolata amaruie si unele bauturi de tip cola, a fost si el blamat drept o cauza a hiperactivitatii ca si intolerantele fata de unele alimente.



Carbohidrantii de rafinare
Prajiturile, biscuitii, dulciurile si produsele de patiserie trebuie consumate cu moderatie, pentru ca organismul are nevoie de tiamina ca sa poata metaboliza carbohidrantii rafinati. S-a dovedit ca un consum scazut al acestei vitamine, urmare a caruia sistemul iminitar insuficiente, provoaca schimbari comportamentale. Tiamina este prezenta in cereale integrale, orez brun, galbenus de ou si legume.

Copii problema
Aproximativ 1 din 10 copii da semne, mai slabe sau mai pronuntate, de hiperactivitate, in timp ce 1 din 200 are probleme severe, din cauza carora viata de familie poate fi serios perturbata.
Copii hiperactivi nu pot sta locului si au o putere de concentrare slaba.
Comportamentul lor este imprevizibil si pot deveni brusc agresivi sau plangareti. Acesti copii sunt adesea de o inteligenta medie sau peste medie, insa pot avea dificultati de invatare, in parte din cauza dificultatii de a se concentra. Unii sufera de Eczeme su de Astm si majoritatea dorm prost.

Alimente cu salicilati
Salicilatii, substante intalnite in multe alimente, ca si in aspirina, pot provoca hiperactivitate la copii susceptibili. Se gasesc in mod natural in majoritatea fructelor, inclusiv in mere, caise, piersici, prune, fructe de padure, stafide. Printre fructele cu un continut scazut de salicilati se numara bananele, perele, papaya.

5 comentarii:

  1. Interesant articolul.multumim

    RăspundețiȘtergere
  2. Gyorgy Ludovicaluni, august 06, 2012

    nu stiam multe lucruri

    RăspundețiȘtergere
  3. e bine ca mai descoperim si noi lucruri noi de unele nu stiam chiar foarte interesante articolele astea multumim pentru informati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Wauu...Foarte interesant.Chiar nu stiam asa de multe lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cunosc destul de multi copii cu aceste simptome. Uneori cred ca hiperactivitatea poate fi confundata si cu efectele unui rasfat exagerat :(

    RăspundețiȘtergere