Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 8 august 2012

Sistemul imunitar

Avem nevoie de un aport constant si echilibrat al tuturor vitaminelor si mineralelor esentiale pentru ca sistemul nostru imunitar sa functioneze corespunzator, protejandu-ne in fata infectiilor si bolilor.

Exista numerosi factori care pot avea efect negativ asupra sistemului imunitar: alcool si cofein, inhalarea de metale grele precum- cadmiul, plumbul sau mercurul- si fumatul de tigara sau alte forme de poluare al aerului. Atunci cand substantele poluate sau toxice sunt absorbite in organism, ele slabesc eficacitatea mineralelor si a vitaminelor din alimente si sunt uneori descrise drept antinutrienti.


Un aliat impotriva cancerului
Se stie ca sistemul imunitar joaca un rol important in preventia cancerului. Se considera ca un tip anume de globule albe, numite "ucigase", ce fac parte din sistemul imunitar, pot identifica celulele tumorale dupa schimbarile din membrana lor de suprafata. Alte globule, "asistente", ajuta apoi celulele "ucigase" sa se multiplice si atunci cand exista suficiente, se ataseaza de celulele tumorale si le distrug.


Rolul alimentatiei
Pentru a ameliora rezistenta naturala a organismului, alimentatia trebuie sa furnizeze cantitati ample de vitamine si minerale, inclusiv antioxidanti, precum si substanteprotectoare naturale, intalnite in plante. Antioxidantii contribuie totodata la neutralizarea radicalilor liberi in exces, produsi in cadrul mecanismelor naturale de aparare al organismului. 

Pestele, carnea de pasare si cea rosie slaba, lactatele dietetice, cerealele si legumele sunt surse bune de minerale. Alimente precum branza, ouale sau ficatul, care contin vitamina A, si spanacul, cartofii dulci sau morcovii, sunt surse bune de beta-caroten, trebuie consumate zilnic. 

7 comentarii:

  1. off, citesc cate un articol de genul asta si imi zic ca asa o sa fac, incerc sa consum acele alimente indicate, sa ma abat de la ce nu e sanatos... etc. insa sunt o pofticioasa si jumatate, nu ma pot abtine :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru aceste informatii si nu numai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru aceste articole, Sunt foarte utile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super articol, felicitari!

    http://girlpearl12.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai dreptate...Eu de exemplu, ca sa pot lupta cu caldurile m-am aprovizionat cu lamai...

    RăspundețiȘtergere