Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 28 noiembrie 2012

Gastrita

Simptomul caracteristic al gastritei este senzatia de arsura in partea superioara a stomacului, ce se rasfrange in sus catre piept si poate provoca greata, crampe si eructatii. In forma sa scuta, apare ca urmare a unei inflamatii bruste a mucoasei intestinale.

Gastrita cronica este des intalnita si in randul varstnicilor si poate fi pusa pe seama medicatiei antiinflamatoare nesteroide impotriva artritei. Printre celelalte cauze se numara alcoolul in exces,  alimentele grase sau condimentate consumate seara tarziu, stresul sau prea multe aspirine.


La circa 1 din 20 bolnavi, mucoasa stomacala este considerabil afectata, fapt ce poate duce la ulcere gastrice. Suferinzii de gastrita trebuie sa evite alcool, alimentele condimentate, iritanti precum ceaiul sau cafea tare si extrasele din carne. Mesele mici, frecvente si regulate din alimente necondimentate vor aduce o oarecare ameliorare.

Multi dieteticieni recomanda o dieta initiala constand din apa (pentru inlaturarea toxinelor din organism), banane, pentru energie si potasiu, orez alb fiert simplu, pentru carbohidranti saraci in fibre, mere, pentru propietatile lor de curatare si paine prajita, pentru fibre neiritante. Ceaiul de musetel si de lemn-dulce poate calma stomacul si ameliora unele dintre simptome.

Unii oameni sufera de o forma de gastrita alergica. Acolo unde nu exista semne ale unei intoxicatii alimentare sau cand tulburarea nu poate fi pusa pe seama fumatului excesiv sau a consumului de cafea sau alcool, alergie sau intoleranta alimentara poate sta foarte bine la baza atacurilor cronice si repetate de disconfort gastric.

3 comentarii:

  1. si eu am resimtit intr o perioada dureri crunte in partea superioara a stomacului, mai ales cand eram f stresata(examene), dar au trecut de la sine, sa inteleg ca sufeream de gastrita?

    RăspundețiȘtergere