Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 20 noiembrie 2012

Ingrijirea picioarelor

Aceasta importanta parte a corpului este, in general, destul de mult neglijata, abia cand intervin neplaceri sesizam faptul ca acestea se datoreaza anumitor neglijente, ca de exemplu purtarii unor tocuri prea inalte sau pantofi prea stramti, ori unei igiene defectuase, s.a

Tinand seama de faptul ca picioarele transpira iar intre degete se acumuleaza fracmente de celule moarte, precum si scame ale ciorapilor, care constituie un mediu prielnic pentru infectii, igiena zilnica a picioarelor este necesara. Asadar, zilnic inainte de culcare, trebuie efectuate bai de picioare, folosind apa la temperatura camerei.


Efectele bailor asupra picioarelor, masajul

Oboseala picioarelor, dupa ce am mers un timp mai indelungat, poate fi combatuta prin bai alternative cu apa calda si rece. 
O curatare profunda si o stare de bine o putem obtine adaugand la baia de apa 3 lingurite din urmatorul amestec:bicarbonat de sodiu 2,5g, acid tartric 2,5g. Durata 10 minute.

Dupa o zi obositoare, cand va simtiti picioarele grele, obosite, dureroase, uneori chiar rosii, tulburari datorate  unor circulatii defectuase,  un masaj este foarte indicat. Miscarile vor fi de mangaiere, insistandu-se in special asupra talpilor gleznelor si a portiunilor din jurul genunghiului, unde de altfel exista si pericolul depunerii de grasime.  
Se va masa fiecare deget, urcand spre glezna si masand bine fiecare incheietura. Talpa se va masa prin miscari circulare pornind de la degete spre calcai. La masaj de poate folosi si ulei de corp sau crema hidratanta.

5 comentarii:

  1. asta cu bicarbonatul de sodiu nu o stiam ...mai invatam ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos articolul,mai ales in perioada aceasta cand multe dintr-e noi nu prea isi mai ingrijesc picioarele,deoarece considera ca doar vara necesita ingrijire :*

    RăspundețiȘtergere
  3. multumim pentru articol. acid tartric il putem procura de la farmacie?

    RăspundețiȘtergere
  4. multumim pentru articol sfaturi foarte utile

    RăspundețiȘtergere