Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 17 decembrie 2012

Ridurile

Sub pielea obrazului se gasesc numerosi muschi mici, denumiti muschii mimicii sau muschii pielosi. Ultima denumire se datoreaza faptului ca unul din cele doua capete ale acestora este fixat de piele. Prin contractia lor se formeaza o cuta, orientala perpendicular pe directia tractiunii. Dupa incetarea contractiei pielea revine la pozitia initiala datorita elasticitatii proprii si a tendoanelor muschiului. 
Contractia acestor muschi, sub influenta sistemului nervos, permite si exteriorizarea starilor psihice: veselie, tristete, suparare, s.a. 

Cu varsta pielea isi pierde din elasticitate si nu mai poate reveni la forma initiala, ramanand pliata, ceea ce are drept urmare aparitia ridurilor.
Ridurile pot fi impartite in riduri plisare (incretire)- cum sunt pliurile de la nas la buze, pliurile gatului si ale fruntii- si riduri de lasare (surpare)- cum sunt ridurile "laba gastei" a comisurilor buzelor (gurii), a pleoapelor inferioare, obrajilor, gatului, barbiei- care se pot ameliora prin tratament. 


Ridurile apar de obicei intr-o anumita ordine. Mai intai apar cele verticale si orizontale ale fruntii, apoi ridurile de la ochi, asa-numita "laba gastei", urmeaza cutele care pornesc de la nas spre comisura buzelor, ca doua paranteze. Pe masura ce inaintam in varsta se rideaza pleoapele si deasupra buzei superioare apar riduri verticale. 

Lacrousse defineste ridul ca "un pliu" care este deobicei rezultatul varstei- ceea ce nu inseamna ca persoanele tinere sunt scutite de acest neajuns. Mai ales la persoanele cu pielea uscata, sensibila, ridurile fine se pot transforma in adevarate riduri daca nu se iau masuri de protejare, hranire si tonifiere a pielii. 

Prevenirea formarii ridurilor trebuie sa inceapa din adolescenta, mai ales daca pielea este sensibila deshidratata, uscata, deoarece numai in felul acesta aparitia lor va fi intarziata cat mai mult posibil.
Toata lumea doreste sa-si conserva aspectul tineresc. Dar pentru a pastra acest aspect trebuie sa nu comitem greseli ca, de exemplu, aplicarea unor tratamente necorespunzatoare.

Teama de a imbatrani prea repede, teama de riduri, devine pentru multe femei o obsesie chiar daca primul rid pe care-l observam nu este decat un rid de expresie. Produsele folosite joaca un rol important, de aceea cu riscul de a nu repeta, insistam asupra faptului ca nu orice produs ni se potriveste chiar daca este de cea mai buna calitate. Alegerea acestora trebuie facuta in functie de caracteristicile tenului fiecaruia, tinand seama ca, printre altele, un produs destinat unui ten gras poate cauza multe neajunsuri unui ten uscat.

2 comentarii: