Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 12 decembrie 2012

Tehnica machiajului

Tehnica machiajului necesita o indemanare speciala pe care orice femeie o poate capata cu timpul. La inceput este bine sa fie consultata o cosmeticiana care va determina natura tenului, armonia culorilor si indicatia folosirii produselor cosmetice si de machiaj.

Un machiaj obisnuit prevede o pudrare si aplicarea unui ruj pe buze. Abia dupa un timp putem trece la fond de ten, a fardurilor de obraz si de ochi si apoi la un machiaj corector. 
Machiajul obisnuit se apropie cat mai mult de culoarea naturala a pielii si trebuie sa fie cat mai discret.



Demachierea constituie o conditie esentiala pentru pregatirea obrazului in vederea machierii. Ea se realizeaza cu o crema sau cu lapte demachiant care se alege in functie de natura tenului. Aceasta operatie incepe cu ochii si buzele. Majoritatea specialistilor recomanda chiar aplicarea de masti inaintea unui machiaj de seara, deoarece un obraz curat, odihnit asigura in mai mare masura reusita acestuia.

Se aplica crema de baza, protectoare si se lasa cateva minute pentru a fi absorbita de piele, dupa care excesul se indeparteaza prin tamponari usoare cu un servetel de hartie fina. 
Crema se alege in functie de natura tenului, in general ea trebuie sa fie semigrasa, hidratanta si sa se intinda usor.
Uneori se prefera laptele hidratant care se intinde si patrunde mai usor in piele. Abia dupa terminarea acestei operatiuni va incepe machiajul propriu-zis prin aplicarea fondului de ten.

Fondul de ten se aplica in cantitati foarte mici, mai bine sa fie insuficient decat sa fie prea mult. El trebuie sa formeze o pelicula foarte subtire, aproape invizibila. Daca totusi  observam ca fondul de ten nu s-a intins uniform il putem dilua avand pe pulpa degetelor putin lapte hidratant.
In cazul in care obrazul prezinta anumite imperfectiuni se va recurge la machiajul corector. Se poate aplica fard anticearcan.

Aplicarea fardului de obraz trebuie sa imite o imbujorare naturala imprimand tenului o mina sanatoasa; de asemeni, trebuie sa nu fie prea intensa, alegandu-se o culoare mai deschisa decat cea a rujului de buze.
Este o arata si alegerea culorilor, care trebuie sa se asorteze cu cea a rujului de buze, a lacului de unghii, a imbracamintei, s.a.

In final culoarea parului, a ochilor, a pilelii a buzelor trebuie sa fie in perfecta armonie. Este normal sa tinem cont de moda, dar in primul rand sa alegem culorile care ne avantajeaza. 

6 comentarii: