Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 24 iunie 2013

Tenul deshidratat

Tulburarile de hidratare pot determina modificari ale tenului.
Pielea contine aproximativ 70% apa , din care 10- 20 % in stratul carnos; aceasta apa provine din ingerarea alimentelor care contin  apa si din reactiile care au loc in organism, reactii reglate de sistemul nervos si de glandele endocrine.

Cauza deshidratarii pielii poate fi datoritatulburarilor nervoase, surmenajului fizic, lipsei unor vitamine, in special A si F, influentei factorilor externi- fizici sau chimici- ca: expunerea obrazului neprotejat la ger, vant, zapada, soare sau caldura, abuzului de sapun, de solutii alcoolice degresante.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Deshidratarea mai poate interveni in timpul unor anumite boli insotite de febra, diaree s.a, ca o consecinta a unei ingrijiri cosmetice defectuase sau in timpul curelor de slabire nerationale. 
Tenul deshidratat se trateaza ca orice ten uscat ten uscat, aducandu-i-se prin cremele folosite un aport sporit de apa. Daca tenul se irita usor, putem aplica o crema care contine ihitol. Pentru evitrea formarii ridurilor, in fiecare seara vom aplica in jurul ochilor o crema grasa, hranitoare. 
Sapunul nu se va folosi mai mult de o data pe saptamana.


3 comentarii: