Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 9 iulie 2013

Mastile cosmetice

Cosmetica moderna cunoaste in prezent multe si variate tipuri de masti, datorita rezultatelor, care se obtin prin aplicarea lor.
Folosite cu rabdare si adecvate tipului de ten, mastile aduc pielii numeroase avantaje. In urma aplicarii lor pielea apare neteda, curata, supla si intinerita.

Acestea constau din amestecuri speciale de diferite substante, care aplicate pe piele si mentinute un timp mai indelungat au asupra acesteia o actiune emolianta, calmanta, tonifianta, in functie de compozitia amestecului folosit. Stimuleaza circulatia sanguina, regenereaza tesuturile, inchid porii, atenuiaza ridurile.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Mastile de curatire. In general toate mastile au rol de curatire, acest rol obtinandu-se prin adaos de substante, care absorb murdaria, excesul de sebum, celulele moarte si prin substante usor abrazive, care odata cu indepartarea mastii produc un efect de curatare.

Mastile nutritive sunt indicate pentru regenerarea epidermei si atenuarea sau intarzierea aparitiei ridurilor. In aceste masti se inglobeaza galbenus de ou, cold- crema cu vitamine. De altfel, sub denumirea de masca se folosesc si deferite creme grase cu vitamine. 

Mastile calmante sunt indicate pentru tenurile care se irita usor. 
De obicei, acste masti contin infuzii de plante cu efect calmant, incorporate in amidon.

Mastile pentru inchiderea porilor, astringente sunt indicate pentru tenurile grase cu porii deschisi. Contin substante cu actiune sicativa: carbonat de magneziu, carbonat de calciu, caolin si deferite sucuri de fructe si infuzii din plante cu actiune astringenta.  

Mastile hidratante sunt recomandate tenurilor uscate si deshidratate. Au rolul de a completa necesarul de apa al pielii. De multe ori aceste masti sunt inlocuite prin simpla aplicare de comprese cu infuzii din plante.

Mastile cu actiune tonica sunt indicate tenurilor ofilite, ridate inainte de vreme. Contin sucuri fructe cu actiune revitalizanta: capsuni, fragi, piersici, struguri albi, infuzie de menta. 

Pentru ca o masca sa-si atinga scopul este necesar sa indeplineasca o serie de conditii;
- sa formeze o pasta moale, fara miros neplacut
- sa se intinda uniform pe piele
- sa se usuce repede si sa formeze pe piele un strat aderent
- sa poata fi usor indepartata de pe obraz, fara sa produca durere 

Momentul cel mai potrivit pentru aplicarea unei masti este seara inainte de culcare. Daca dorim ca pielea sa absoarba cat mai mult din substantele din masca, putem aplica peste aceasta o compresa umezita cu infuzii de plante corespunzatoare tipului de ten.

5 comentarii: