Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

vineri, 11 noiembrie 2011

Piftie de curcan

Iti trebuie:
  • aripi
  • gat si o  parte de piept de curcan
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Speli bine bucatile de carne si le pui la fiert cu apa rece cat sa le acopere de 5 degete.
  2.  Pui si sare si lasi sa fiarba, dar ai grija ca din cand sa iei spuma.
  3. Cureti morcovul si radacina de patrunjei, le speli, Ie adaugi in zeama de piftie si mai lasi sa fiarba inca 2-3 ore.
  4. Intre timp, fierbi oul tare si il tai felii.
  5. Cand carnea se desprinde de pe oase, cureti si pisezi usturoiul, il adaugi in zeama si mai dai cateva clocote.
  6. Scoti bucatile de carne, le scurgi bine si alegi carnea de pe oase.
  7. Zeama ramasa o vanturi de mai multe ori o strecori printr-un tifon, iar morcovul fiert il tai rondele.
  8. In castronele mici pui felii de ou fiert, 1-2 rondele de morcov si le dai la frigider pentru 15-20 de minute,
  9. Pui apoi cateva bucatele de carne, le umpli cu zeama si le dai la rece pana a doua zi.
Cum servesti:
          Uzi putin castronasele cu apa calda, rastorni piftia si o aduci la masa.
Portii: 9-10 portii
Pregatire: 25 minute
Fierbere: 4 ore

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu