Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

duminică, 12 februarie 2012

Bronzarea

Expunerea la soare sau fara pregatire la razele ultraviolete ale soarelui poate provoca imbatranirea prematura a pielii si poate creste riscul de aparitie a cancerului de piele, pe langa frecventele arsuri solare.
In general datorita cresterii frecventei cancerului de piele, medicii recomanda precautie fata de baile de soare. Ne sfatuiesc sa nu ne expunem la soare mai mult de o jumatate de ora  in prima zi (roscatii si blonzii cu ochii albastri, nu mai mult de 10-20 minute) crescand cate putin timpul in fiecare zi. Folositi intotdeauna o lotiune de plaja- medicii privesc cu scepticism lotiunile cu factor mai mic de 8, recomandat este de 15 si reaplicati-o regulat , mai ales dupa ce inotati. Este bine sa nu faceti plaja in orele cele mai calduroase, 11:00- 15:00, mai ales daca aveti pielea sensibila.


                                                            
            
Copii trebuie feriti de expunerea directa la soare.
Asigurati-va ca poarta tricouri si palarii de soare. Dupa plaja sau dus, aplicati-le lotiune hidratanta dupa soare.  


Unele persoane considera ca, daca au mers la solar inainte de concediu, si-au obisnuit pielea si se pot bronza in siguranta. In plus folosesc de obicei solarul pe tot parcursul anului, pentru a avea un bronz permanent.  
Asociatia Britanica de Fotodermatologie incearca sa descurajeze folosirea solarelor cu UVA, fiind acceptate cel mult doua cure pe an, nici una mai lunga de 10 sedinte.   


  
Aportul dietar crescut de beta-caroten, care se gaseste in morcovi sau in alte lugume/fructe de culoare portocalie, poate creste protectia impotriva arsurilor solare.                                                                                                                                                      

Un comentariu: