Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

sâmbătă, 4 februarie 2012

Mancarea si sanatatea

Schimbari minime in deprinderile alimentare pot avea ca rezultat schimbari majore in starea noastra de sanatate. Ceea ce mancam nu ne afecteaza numai sanatatea la momentul respectiv, ci determina in buna masura calitatea, ba chiar si durata vietii noastre.  


Stiinta nutritiei este inca de la inceputuri, dar exista in mod lipede putine boli pe care dieta s nu le pota preveni, vindeca sau macar face mai usor de suportat. Pe langa rolul important pe care-l joac dieta in lupta bolilor de inima, a cancerului si a artritei, ea poate contribui si la inlaturarea stresului, a insomniei, a sterilitatii si a lipsei de vitalitate.  


   Sfaturi:
ACNEE- Consumati din abundenta: Crustacee, nuci si alune carne de pasare si alta carne slaba (pentru zinc). Fructe si legume proaspete pentru vitamina C. Cereale integrale pentru vitaminele din completul B si zinc. 
COLESTEROL: Ficatul produce zilnic pana la 1 g de colesterol sangvin, o grasime ceroasa ce intra in componenta tuturor celulelor. Reducerea aportului de grasimi saturate are un efect important asupra colesterolemiei asezand-o cu pana la 14%. Studiile din SUA sugereaza ca o dieta cu alimente ce contin Fibre solubile cum ar fi fulgii de ovaz, mancarea de fasole, fructele bogate in pectine ca grapefruitul si fructele uscate, poate reduce si mai mult colesterolemia.     


    
                        
                                                                                                                             
Traim intr-o lume stresanta si avem putin timp la dispozitie pentru a scapa de tensiune. Daca vrem ca stresul sa nu ne conduca viata trebuie sa-l indepartam- prin dieta, sport si relaxare.   
 Sfaturi:
- luati-va regulat vacante
- mancati regulat si sanatos
- faceti sport cu regularitate
- incercati unele tehnici de relaxare precum yoga, meditatia si exercitiile de respiratie
- invatati sa va recunoasteti pragul limita de stres si sa nu le depasiti
- ar fi bine sa va luati un animal de casa (mangaierea unui animal va poate ajuta sa va relaxati)
- vorbiti despre problemele care le aveti   


                                                                                

3 comentarii:

  1. Buna! Ai primit un premiu pe blogul meu!
    http://micutabuburuza.blogspot.com/2012/02/cute-blog-award.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru sfaturi.Din pacate cu salariile astea nu ne mai permitem sa manancam sanatos, sa nu mai spun de plecat in concendiu.

    RăspundețiȘtergere