Cu totii avem momente de ingrijorare si panica, dar cand anxietatea este cronica, devine o problema medicala si necesita un consult medical. Desi este o stare psihologica, anxietatea se manifesta prin simptome fizice si tot mai multi medici cred ca alimentatia poate ameliora, chiar inlatura, unele dintre ele. Printe simptomele fizice se numara: gura uscata, transpiratia, lipsa suflului, palpitatii, ameteli, dureri in piept, diaree si oboseala. Anxietatea poate totodata submina sistemul imunitar.
Pierderea poftei de mancare si saltul peste mese pot perturba conduita alimentara normala. Aportul alimentar scazut poate duce la o pierdere in greutate, precum deficiente de nutritie. Deficientele rezultate pot fi agravate de epuizarea provocata de anxietatea in sine.
Este esential sa aveti o dieta echilibrata si sa mancati regulat. Evitarea mancarii poate spori nu numai anxietatea ci chiar riscul de a contracta alte tulburari, in special cele legate de digestie ca aciditatea
gastrica.
Cofeina- prezenta in cafea, ceai, unele bauturi cu cola, dar si in ciocolata simpla amaruie este un stimulant. In doze mici poate creste performanta atat mentala cat si fizica: dar in cantitati mai mari ea poate provoca agitatie, mai ales la cei sensibili la cofeina.
aceste probleme le are mama...ne luptam cu ele :(((
RăspundețiȘtergereO ocupatie care sa-i acapareze tot timpul!!!!
ȘtergereAnxietatea are de obicei un factor declansator:un deces,odihna insuficienta,meteodependenta sau poate avea un substrat genetic.
RăspundețiȘtergereSe poate ameliora cu vitamine,legume si fructe proaspete precum si lactate,plimbari lungi in aer liber (copacii te incarca cu energie pozitiva)
Un singur lucru va pot spune;patrunde un organism atata cat ii dai tu voie sa te conduca,in rest condu-o tu pe ea!
Cred ca este foarte greu sa suferi de depresie sau anxietate.Iti trebuie multa vointa si putere sa lupti cu afectiunile psihice...
RăspundețiȘtergereinteresant...
RăspundețiȘtergere