Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 15 mai 2012

Acnee

Acneea- se declanseaza atunci cand glandele sebacee produc in exces sebum, grasimea secretata prin pori. Sebumul elimina odata cu el celulele moarte, insa o secretie prea abundenta blocheaza porii cu o masa uleioasa de celule moarte. Cand se intampla acest lucru, bacteriile se gsesc in mod normal in piele; transforma acea masa in compusi care irita si perforeaza micile glande, provocand inflamatii si pustule respingatoare.




Unii oameni sunt predispusi genetic la acnee, dr cele mai frecvente cazuri sunt stresul emotional si activitatea crescuta a hormonilor sexuali, androgenii. Acesti hormoni stimuleaza glandele sebacee- mai ales pe fata, umeri si piept- si sunt activi in special in timpul pubertatii. Baietii sunt mai predispusi la acnee decat fetele fiindca au un nivel mai ridicat de androgeni,insa multe fete sufera si ele, mai ales in saptamana dinaintea ciclului menstrual.  




Vitamina A, esentiala pentru mentinerea unei pieli sanatoase, se gaseste din abundenta in ficat si oua, iar beta-carotenul, pe care organismul il transforma in vitamina A, se gaseste in legume de culoare verde inchis sau portocaliu. (spanac, morcovi sau fructe - caise, fructele de mango).

3 comentarii:

  1. si eu chiar consum ficat ,oua ,morcovi,portococale ,spanac ,brocoli dar fara prea mare efect ,acum eau in fiecare zii cate o bucatica de drojdie mica pe stomacul gol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca o alimentatie corecta este primul pas...Apoi un tratament dermatologic si multa rabdare...Nu se intampla minuni,dar se poate scapa de acnee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant articolul.Am aflat lucruri noi

    RăspundețiȘtergere