Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 24 mai 2012

Apa: Esentiala pentru viata

Desi nu este propriu- zis un nutrient, fara apa nu ar exista viata. Oamenii pot supravietui cteva saptmani fara mancara, dar fara apa ar muri dup numai cateva zile.


Circa 60% din masa corporala  unui adult este formata din apa. Trebuie sa fie permanent inlocuita, deoarece pierdem circa 0,3 litri de apa pe zi numai prin respiratie. Pe parcursul unei vieti intregi se estimeaza ca un om bea aproximativ 40 000 litri de apa.
Avem nevoie de apa pentru digestie si pentru eliminarea rezidurilor. Actioneaza ca un lubrifiant pentru incheieturi si pentru ochi si este totodata esentiala la reglarea temperaturii corpului. 
Atat bautura cat si mancarea sunt furnizoare de apa.
Aportul total al bauturilor- inclusiv ceaiul, cafeaua, sucurile- plus circa 300 ml apa obtinuti ca produs secundar al metabolismului, este de aproximativ 2 litri pe zi, in timp ce hrana -mai ales fructele si legumele- furnizeaza inca un litru. Astfel totalul se ridica la circa 3 litri de apa pe zi, pentru adultul mediu. 




Cand faceti exercitii fizice energece sau cand vremea este deosebit de calda trebuie sa beti intotdeauna mai mult ca de obicei pentru a compensa pierderile de apa datorate respiratiei rapide si transpiratiei.
Band multa apa diluati calciul prezent in urina; in concentratii mari, calciul se poate cristaliza si poate forma pietre la rinichi. Apa spala si elimina infectiile urinare si renale si imbunatateste aspectul exterior, deoarece curata organismul de reziduri.



4 comentarii:

  1. eu mai uit sa beau apa sincer daca miam baut dimineata cafeau e jale acum de cateva zile dimineata beau un pahar cu apa apoi dupa 5-10 minute imi beau cafeau , am noroc de ficamea ca cere apa non stop sa bea si mai beau si eu .. am vazut de curand la tv de unde se cere necesaru de 2 l de apa sa se consume - organismul are nevoie de aproximativ 2000 de calori pe zi si de aici vine cesarul calculat de apa de doar 2 l pe zi

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu mi-as putea inchipui, cum vreodata as rezista fara apa. Beau foarte multa apa si nici o bautura din lumea asta, nu-mi tine de sete cum imi tine apa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma starduiesc din rasputeri in unele zile sa beau macar un litru de apa.Uneori beau doar o cana de apa pe zi:D Stiu ca trebuie sa beau mai multa apa, dar nu pot.Rar mi se intampla sa beau 2l pe zi.Doar in zilele toride de vara.O sa incerc sa fac eforturi mai mari sa beau mai multa apa:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu beau foarte multa apa.Vara beau aproximativ 3 litri iar in rest 1,5 l-2 litri

    RăspundețiȘtergere