Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 28 mai 2012

Ceaiul: Un stimulent bland

Uneori, nimic nu este mai revigorant decat o ceasca de ceai; dar de fapt ceaiul arevaloare ntritionala mica- desi laptele sau zaharul adaugat pot aduce pna la 40 calorii. Totusi, stimulentii pe care ii contine, precum cofeina,  pot creste ritmul cardiac, starea de alerta, si ajuta respiratia prin dilatarea cailor aeriene intrapulmonare. O singura ceasca de ceai aduce cam 40 mg cofeina, aproape de doua ori mai mult decat bauturile cu cola si cam 2 treimi din cofeina inei cesti de cafea instant.




Taninurile din ceai nu sunt chiar atat de folositoare cat se crede. Ii dau consistenta, dar pot inhiba absorbtia fierului, mai ales daca ceaiul este insotit de alimente bogate in fier.
Copii nu ar trebui sa primeasca ceai, pentru ca sistemul lor digestiv nu este pe deplin capabil sa faca fata substantelor chimice di acesta si pot dezvolta anemie feripriva.
Consumul de ceai poate sa reduca afectiunile dentare, dar taninul poate pata dintii, mai ales lucrarile dentare. 


   
Ceaiul contine si cantitati mari de quercetina, una dintre multele BIOVLAVONOIDE naturale, Antioxidanti puternici care protejeaza impotriva bolilor cardiace si a cancerului.
Ceaiul verde a fost mult mai investigat datorita puternicilor lui propietati anti-carcinogene, probabil prin bioflavonoida numita epigallocatehina.
Persoanele care sufera de ulcere peptice trebuie sa evite ceaiul negru pentru ca acesta ca si cofeina stimuleaza secretia gastrica, provocand iritatie; in schimb ar trebui sa bea ceai slab cu lapte.
  

7 comentarii:

  1. veronica picioroagaluni, mai 28, 2012

    Multumim ptr informatii, Mihaela! Chiar utile..nu stiam faza cu fierul..eu sincer beau cam rar ceai, desi mi-as dori sa beau ceai verde macar in cure de cateva zile ..dar o sa fiu mai atenta cu ceaiul fetei. :-) Continua cu informatiile utile! mie imi prind bine :-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ghelase Mihaelaluni, mai 28, 2012

    multumim pentru informatii, sunt chiar folositoare

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim Mihaela pentru informatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Catalina Sorajoi, mai 31, 2012

    multumim pentru informatii.eu una beau ceai verde in loc de cafea de multe ori.

    RăspundețiȘtergere