Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 3 mai 2012

Ciocolata

Conform unui mare productor de dulciuri,in Marea Britanie, de exemplu, se consuma 8,72 kg de ciocolata pe cap de locuitor anual. Pasionatii de ciocolata isi au chiar propiile societati, care se straduiesc sa gaseasca ciocolata de buna calitate pentru ca membrii lor sa le deguste. Acestor cunoscatori li se ofera ciocolate ce contin cel putin 50% masa solida de cacao; unele marci de cea mai buna calitate contin chiar peste 70%. 




Din punct de vedere al nutritiei, ciocolata contine o cantitate mica de proteine, una variabila de zaharuri precum si unele minerale.
Cea amaruie, este o sursa utila de fier si de magneziu (toate ciocolatele contin potasiu). Ciocolata mai contine si anumiti compusi care actioneaza ca stimulatori usori, ceea ce poate explica ca declanseaza migrena la persoanele predispuse.




Fiind bogata in grasimi - circa 30% din greutatea sa - ciocolata are o valore energetica ridicata, in jur de 500 de calorii la 100g. 


Senzatia de bine
Se considera ca ciocolata ridica nivelul de serotonina si endorfina din creier, substante ce creeaza o stare buna de dispozitie. Asa-numita "euforie a ciocolatei" sedatoreaza in parte feniletilaminei, care exista in mod natural in creier si care se crede ca este secretata in momentele excitatie emotionala.

12 comentarii:

  1. Ciocolata e ting ting, insa nu amaruie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu sunt fan ciocolata cu arahide

    RăspundețiȘtergere
  3. ador ciocolata,este viciul meu suprem :D

    RăspundețiȘtergere
  4. ciocolata este o placere a tuturor, eu nu ma pot lasa de aceasta placere

    RăspundețiȘtergere
  5. mananc foarte multa ciocolata...e slabiciunea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  6. as manca ciocolata pn as face poc!

    RăspundețiȘtergere
  7. ciocolata....hmmmm....ce-mi mai place:D As manca non-stop:D Mai rau e ca atunci cand ma apuc sa pap o "bucatica" nu ma las pana nu topesc o ciocolata intreaga:D

    RăspundețiȘtergere
  8. veronica picioroagavineri, mai 04, 2012

    mi-a placut articolul! acum nu tre sa-mi mai gasesc diverse scuze ca o mananc...in cantitati maaaari :-) E oficiala treaba! fara ea nu se poate!!! imi sta mai bine euforica :-D

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place ciocolata,dar nu amaruie,prefer ciocolata cu diferite creme sau cea alba.Buna rau!

    RăspundețiȘtergere
  10. bun articolul, insa eu nu sunt mare amatoare de ciocolata, de fapt in general de dulciuri. Mananc extrem de putin

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie imi place foarte mult ciocolata. Stii vreun local din Bacau de unde pot lua o ciocolata...mai speciala, mai buna nu ca cea de la supermarket sau vreun brand? :D

    RăspundețiȘtergere