Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 30 mai 2012

SARCINA: Un inceput bun

O sarcina sanatoasa incepe de la conceptie.
Dieta unei femei in lunile dinaintea sarcinii poate fi la fel de importanta pentru binele copilului ca si cea din timpul sarcinii.


Cerintele nutritive in cazul unei femei insarcinate sunt mari, dar pot fi in general satisfacute de o dieta normala si sanatoasa. O dieta echilibrata, variata, cum este ce bogata in fibre, carbohidranti complecsi, fructe si legume si saraca in grasimi, va ajuta mama sa fie sanatoasa si sa furnizeze bebelusului ei toti nutrientii esentiali pentru o dezvoltare sanatoasa. 




Pregatirea pentru conceptie
Studiile sugereaza ca dieta femeii in perioada de 3-6 luni dinainte de conceptie si din primele saptamani de sarcina are o mare influenta asupra dezvoltarii embrionului. Excesul de alcool, de exemplu este asociat cu malformatii congenitale, de aceea trebuie evitat inainte de conceptie si in primele 12 saptamani de sarcina. Pentru ca nu au fost stabilite niste limite sigure, ar fi mai bine ca alcoolul sa fie eliminat complet din dieta.
Un supliment zilnic de cel putin 400mg de acid folic inainte de conceptie si in primele 12 saptamani de sarcina reduce riscul de dezvoltare a unor defecte de tub neutral, cum este spina bifida. 
Acest supliment zilnic alaturi de legumele cu frunze verzi, nuci, alune si leguminoase, reprezinta o alegere buna.




Vitamine si Minerale
Aportul integral de vitamine si minerale este esential, dar unele dintre ele sunt mai importante. Calciul ajuta la formarea dintilor si oaselor copilului si este forte important pentru mame, mai ales pentru acelea sub 25 de ani a caror densitate osoasa este in crestere.
Zincul este esential pentru crestere si pentru dezvoltarea sistemului imunitar fetal. Se poate gasi in carne slaba, cereale integrale, fructe oleaginoase.
Fierul este necesar pentru formarea compozitiei sangvine ale copilului, cat si pentru mentinerea nivelului fierului matern.
Acizii grasi omega3 sunt foarte importanti pentru dezvoltarea normala a ochilor si creierului.




Sa facem fata problemelor
Greturile de dimineata- care pot surveni de fapt in orice moment al zilei- pot fi o reala sursa de suparare pana cand dispar, de obicei dupa 12- 16 saptamani. Cel mai bine ar fi sa mancati putin si des. Laptele si iaurtul pot ameliora simptomele.
Constipatia poate fi un alt efect neplacut al sarcinii. Beti multa apa si mancati fibre . Fructele uscate, mai ales prunele, sunt laxative naturale excelente.

9 comentarii:

  1. foarte bun articolul,si fiecare viitoare mamica ar trebui sa-l citeasca si nu numai! eu spre exemplu nu am urmat acesti pasi,in sensul ca nu am luat vitamine si fier,in schimb am avut o alimentatie buna si credeti-ma am facut exercitii si am mers pe jos pana in ultima zi de sarcina.la toti le era frica ca voi naste pe drum :))!!! singurul minus care mi-a stricat planurile a fost tensiunea care a crescut in cateva secunde la 19 cu 8 de am bagat doctorii in sperieti si uite asa am ajuns de la nastere normala la cezariana :(( dar toate au trecut si a meritat efortul,sunt mandra ca am o printesa mica si dragalasa. felcitari pt postare mi-a adus aminte de perioada in care eram gravida :) pupici multi:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am avut probleme mari cu sarcina. Pe langa tensiune, din luna a-7-a am fost numai in spital cu perfuzii si vitamine.
    A fost o sarcina grea, insa bebe sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai cel mai important e sa fie bebe bine!!! multa sanatate pt toti bebelusii pt ca de asta au nevoie in primele luni de viata si nu numai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant subiect si important pentru mamicile in devenire.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am facut DISGRAVIDIE in luna a treia cu niste greturi ,de am crezut ca voi muri.Ajunsesem sa merg la serviciu sustinuta de sotul meu,insa pana la urma am avut o nastere foarte usoara adica la ora 11 am fost pe masa si la 11 si 15 deja nascusem si m-am dus in pat pe propriile picioare
    Doresc ca toate fetele,si nepoatele si stranepoatele,etc ale mele sa nasca tot asa de usor si de rapid! Foarte imoportant aveti mare grija la incompatibilitatea de RH !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos este articolul:)Abia astept sa devin si eu mamik:D Mai am de asteptat vreo 2 ani:( Dar daca e sa se intample mai devreme....e bine venit:)Oricum, la anu, dupa nunta, ma apuc de treaba:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Am avut parte de o sarcina foarte usoara, am lucrat pana in ultima clipa. Eu am avut foarte mare grija de alimentatie si am continuat cu miscarea adica mers pe jos in medie cam 1 ora si jumatate pe zi.

    RăspundețiȘtergere