Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 7 mai 2012

Transpiratie excesiva

Pierderea din lichid prin piele este o functie normala, vitala care ajuta organismul sa-si regleze temperatura. Desi poate fi suparatoare, transpiratia indica rareori o problema medicala.
Adultii moderat activi sunt sfatuiti sa inlocuiasca lichidele pierdute prin consumul a minim 1,7 l de lichide zilnic.



Sportivii si persoanele active au nevoie de mult- un litru in plus pentru fiecare ora de activitate- iar pacientii cu febra trebuie sa bea cat pot de mult,chiar daca nu le este sete.
Transpiratia excesiva poate produce pierderi de sare si este insotita de obicei de deshidratare. Pentru ca alimentele sarate accentuiaza deshidratarea, este bine sa va rehidratati band apa la masa, sau printr-o solutie de 8 lingurite de zahar si o lingurita de sare l la 1 l de apa.
Medicii nu stiu de ce unele persoane transpira mai mult decat altele, dar cred ca aceasta problema se mosteneste.






Transpiratia excesiva indica uneori o boala. Poate fi unul din simptomele hipertiroidismului, afectiune care creste rata metabolica- viteza cu care alimentele si oxigenul sunt arse pentru a produce energie. Alte simptome sunt accelerarea pulsului, scaderea in greutate, iritabilitatea si cresterea apetitului. Transpitatia este accentuata evident de caldura dar si anexietate si obezitate.

7 comentarii:

  1. :| m-ai scos din ceață...de mult timp tot încerc să mă duc și eu la un control...mi se pare că elimin prea multă apă sau cred că am probleme cu tiroida.
    Mii de pupici pentru că ai publicat articolul asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela, foarte utila postarea. Multumim mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. mda...din pacate la mine niciun antiperspirant nu isi face treaba decat dupa vreo doua ore de la aplicare, am incercat toate marcile si chiar si pt barbati dar imediat dupa aplicare se instaleaza o transpiratie excesiva si abia ceva mai tarziu zona devine complet uscata. I se mai intampla cuiva chestia asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am probleme,dar baietelul meu transpira mult.Si la fel ca orice mama ingrijorata top si eu la medic(citisem ca exista o legatura intre carenta de calciu si transpiratie excesiva).Analize peste analize,are calciu exact cat ii trebuie si nici o alta carenta...deci,in cazul nostru,s-a dovedit a fi un mit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu transpir des , dar nu m-am ingrijorat niciodata am crezut ca asa este normal :|

    RăspundețiȘtergere
  6. si sotul meu transpira foarte tare... Intr-adevar sunt unele afectiuni de vina, cu care traiesti toata viata...(nu grave)

    RăspundețiȘtergere