Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 17 iulie 2012

Cum iti ajuti copilul sa reuseasca in viata?

Esti mamica, iti iubesti copilul si ii doresti tot binele din lume. Treci peste orice, depasesti orice obstacol pentru al ajuta sa fie fericit, de cand este bebelus pana cand isi intemeiaza o familie si demonstraza ca se descurca singur. Oricum, chiar si atunci cand copilul tau devine adult, il vei ajuta cum poti, apoi te vei gandi la cum  sa iti ajuti nepotii sa se descurce in viata si cu mult noroc, poate iti vei cunoste stranepotii.


Ei bine, sa ne gandim logic... Cine este primul educator al copilului tau? Chiar tu. Ce faci tu din prima clipa cand afli ca esti insarcinata? 
Incepi pregatirea lui pentru viata: vorbesti cu el prin burtica, incepi sa mananci mai sanatos ca sa se dezvolte normal, il feresti de lovituri.


Dupa ce bebe se naste si incepe sa creasca, descopera lumea si isi formeaza propriul caracter. 
Descopera ce talente sau abilitati are, ce jocuri ii plac, cum rectioneaza in diverse situatii, cum comunica cu tine sau cu alti copii.




Cum sa iti ajuti insa copilul sa se dezvolte, sa fie motivat sa reuseasca si sa isi atinga obiectivele pe care si le propune inca din copilarie?
Sfatul mamicilor iti prezinta cate idei bune de pus in practica.


Lasa copilul sa isi exerseze talentul
Orice copil are un talent, fie ca e vorba de cantat, spus poezii, desenat sau alergat dupa catelul din gradina. Mai stii cum ajunge un mare atlet, tot alergand prin curte? O vorba desteapta spune ca singurul obstacol dintre tine si tingerea scopului tau, esti chiar tu. Copilul taau trebuie sa aiba asadar cale libera sa se exprime, sa isi manifeste talentul si sa isi faca pe cont propriu alegeri chiar si de la o varsta frageda.


Recompenseaza-l dar cu masura
Un copil se va simti incurajat sa invete mai mult, sa asculte, sa exerseze talentul daca primeste recompense din partea parintilor. Nu ma refer la cadouri, jucarii si biciclete, ma refer la cuvinte frumoase, de lauda si incurajare. Totusi chiar si acestea trebuie facute cu masura. Daca la varsta de bebelus il apreciem si aplaudam  atunci cand face prima oara la olita, in copilarie il putem aplauda cand participa la o serbare, cand primeste note bune la scoala sau o intrecere sportiva sau chiar si atunci cand curata camera sau aranjeaza toate jucariile pe raft.


Sa pierzi nu este sfarsit de lume
Multi copii se tem de esec insa doar pentru ca nu sunt pregatiti pentru ce urmeaza. Cred ca daca au fost eliminati din echipa de volei, viata lor s-a sfarsit. Ceea ce nu stiu ei este ca orice greseala inseamna si un pas ininte si ca daca s-a inchis o usa se vor deschide altele. Parintii sunt cei care trebuie sa ii ajute sa descopere la ce sunt cu adevarat talentati copiii lor si sa ii sprijine atunci cand au un esec.


Un copil independent are o mamica fericita
Pana la urma scopul mamicilor este sa aiba un copil independent, care sa se descurce singur chiar si atunci cand s-a ratacit prin oras, atunci cand are un examen dificil, chiar daca i se fura geanta, chiar si cand ramane fara parinti sau cand are propriul sau copil.


Nu lasa timpul sa fie un inamic pentru copilul tau, ci aliatul sau fidel. Ajuta-l sa identifice de mic pasiunile, sa isi gaseasca un scop si sa il umeze cu incredere in sine.
Ajuta-l sa reusesca in viata! De tine depinde.


Tu cum iti ajuti copilul sa reuseasca? 
Care sunt metodele tale si ce recomanzi mamicilor?

4 comentarii:

  1. Sunt perfect de acord cu toate aceste sfaturi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu ceea ce ai scris in acest articol eu zi ca orice parinte cunoaste aceste reguli multumim pentru ca ne-ai reamintit.

    RăspundețiȘtergere
  3. te-am fericit cu un tag, scuze :)
    http://anfreutza.wordpress.com/2012/07/18/liebster-blog-award/

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun de stiut pentru cand voi avea si eu un bebe:)Abia astept:D

    RăspundețiȘtergere