Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 4 iulie 2012

Stresul: O boala a vietii moderne

Traim intr-o lume stresata si vem putin timp la dispozitie pentru a scapa de tensiune. Daca vrem ca stresul sa nu ne conduca viata si sa ne imbolnaveasca, trebuie sa incercam sa-l indeprtam- prin dieta, sport si relaxare.


Dieta echilibrata este un bun aliat atunci cand avem de-a face cu stresul. Cercatarile arata ca perioadele prelungite de tensiune zilnica pot fragiliza sistemul imunitr si provoaca numeroase boli minore cum sunt racelile, tusea si gripa. Unii nutrienti sunt folositi mai rapid cand suntem stresati; organismul are nevoie de mai multe vitamine B pentru sanatatea sistemului nervos si de vitamina C si zinc pentru rezistenta la infectii. 




Semne ale stresului
Stresul afecteaza o persoana pe de-antregul- corp, minte sentimente si comportament- si poate provoca o gama variata de simptome. Cele mai frecvente sunt durerea de ceafa, de cap, de spate, scrasnitul din dinti,ras incordat sau nervos, tremur, clipit nervos si alte ticuri.
Stresul poate provoca si simptome si boli mai severe, precum hipertensiune arteriala, migrena si probleme digestive, inclusiv sindromul colonului iritabil.
Printre alte simptomese numara pulsul rapid, palpitatiile, traspiratia, hiperventilatia, uscaciunea gatului si a gurii. In conditii de stres creste secretia gastrica si in consecinta pot aparea ulcere. 

Manifestarile stresului nu se limiteaza la simptome fizice: puteti prezenta o scadere a capacitatii de concentrare, anxietate difuza sau frica fara motiv aparent si perioada de iritailitate urmate de depresie si letargie.




O viziune pozitiva asupra stresului
Nu va puteti petrece toata viata incercand sa evitati stresul si nici nu trebuie sa incercati. Stresul este un element normal si natural al vietii si multe persoane il gasesc agreabil, pentru ca le ajuta sa depaseasca provocarile fizice, intelectuale si sociale. Actionand in acest fel v ajuta sa ramaneti sanatosi, activi si tineri cu conditia sa stiti sa va relaxati.


Relaxarea
Este important sa echilibrati perioadele de stres cu cele de relaxare. Faceti ceva care sa va distraga atentia de la probleme, precum gradinaritul, plimbarea, sportul, meditatia sau ascultarea unei muzici relaxante.
Invatand sa faceti fata noilor provocari si sa evitati oboseala si frustrarea pe care ele le aduc, veti putea folosi stresul pentru a va motiva si a va face viata mai interesanta si mai plina.

9 comentarii:

  1. daca am avea si ma mult timp...ce bine ar fi ...

    RăspundețiȘtergere
  2. e foarte important sa iti doresti sa te lupti cu stresul,nu sa te autocompatimesti dar sa nu iei masuri!

    RăspundețiȘtergere
  3. asa este , frumos si interesant articolul

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun articol!
    Eu sunt destul de stresata cu examenele de la bac:( Nu-mi mai vad capul la cat este de invatat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate sotul meu se streseaza foarte mult si efectele negative nu intarzie sa apara:(

    RăspundețiȘtergere
  6. Offf...stresul asta ma omoara!Cand sunt stresata nici nu pot sa dorm.Bun articolul!O sa retin si eu cateva lucruri din el.

    RăspundețiȘtergere
  7. pe toti ne omoara asta este boala secolului,grijile de zi cu zi se strang si este imposibil sa nu fi stresat ori cat ai vrea sa lasi griji-le la oparte nu se poate

    RăspundețiȘtergere