Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 23 iulie 2012

Vopsitul parului

Schimbarea culorii parului are uneori si unele consecinte neplacute, de aceea ea nu trebuie sa fie rezultatul unui simplu capriciu, ci a unei decizii bine ganditeinainte de a trece la o astfel de oeratiune si anume: 
- daca noua culoare ce o dorim ne va avantaja trasaturile fetei
- daca avem posibilitatea sa ne continuam vopsitul cu regularitate (in asa fel incat firul de par sa nu apara dupa un timp in diferite nuante)
- dar cel mai important lucru de care trebuie tinut seama, sunt anumite consecinte daunatoare firului de par, precum si unele intolerante care pot aparea sub forma de iritatii, mancarimi, eczeme, s.a




In general majoritatea femeilor suporta vopselele fara nici un fel de risc. Se recomanda insa ca inainte de a trece la vopsitul parului sa facem un test de intrebuintare, aplicand putina vopsea in spatele urechii sau in plica cotului, dupa ce am sters bine portiunea respectiva cu alcool. Dupa uscare, procedam la a doua aplicare. Regiunea respectiva nu va fi spalata timp de 48 ore. Daca in acest interval de timp nu a aparut nici un fel de roseata sau usturime, putem recurge la vopsitul parului.


Vopsitul parului va fi evitat in caz de surmenaj, anemie, depresie, stari in care capaciatea de sensibilizare este crescuta. Daca parul prezinta o tendinta de cadere excesiva, este bine sa renuntam la vopsire.


Pentru vopsitul parului sunt folosite si asa numitele "regeneratoare" care contin saruri de plumb sau de argint. Trebuie sa stim ca aceste produse nu sunt cu totul inofensive iar folosirea lor trebuie facuta cu multa prudenta.
Exemplu: 
Produsele pe baza de plumb folosite mult timp pot produse o intoxicatie  cu plumb, manifestata prin dureri de cap, lipsa poftei de mancare, anemie, iritarea pielii capului.

10 comentarii:

  1. Multumim pentru articol. Am gasit sfaturi utile in el:)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu pana la aproape 29 ani m-am vopsit de vreo 3-4 ori,din capriciu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim un articol foarte interesant si bine de stiut la ce riscuri te expui atunci cand te vopsesti

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte utile sfaturile tale,multumim pooop

    RăspundețiȘtergere
  5. multumim pt sfaturi :) eu tarziu m`am vopsit...din curiozitate...din saten in roscat si apoi brunet...culoarea care sunt si acum :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am un expert acasa, sora mea:). Merg pe mana ei :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim pentru sfaturi. Anumite lucruri chiar nu le stiam. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am 25 de ani si m-am vopsit de vreo 2 ori doar dar sfaturile tale imi sunt utile pentru viitor

    RăspundețiȘtergere
  9. Pana acum nu m-am vopsit niciodata, dar tare ma bate un gand:)Bune sfaturile pt.cand ma hotarasc sa-mi schimb culoarea parului:D

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumim pentru sfaturi.pana nu demult ma vopseam de 2 ori pe an.anul acesta insa nu m_am vopsit deloc

    RăspundețiȘtergere