Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

vineri, 5 octombrie 2012

Alimente organice si de casa

Fara pesticide, aditivi si hormoni de crestere artificiali, alimentele organice se adreseaza unui public atent la chimicale. Insa cei mai multi experti se indoiesc de beneficiile nutritionale ale acestora.

Producerea alimentelor organice este reglementata de standarde stricte. Pentru legume si cereale aceste standarde sunt prevazute in legislatia UE. 
In agricultura organica utilizarea pesticidelor sau fertilizatorilor este evitata; animalele si pasarile sunt crescute in conditii naturale si nu trebuie tratate de rutina cu antibiotice. Notiunea de alimentatie sanatoasa, produsa pe baze naturale, a sensibilizat un public care a devenit preocupat de pesticidele si aditivii utilizati in agricultura si in industria alimentara.



Produsele organice au cost de productie mai mare, pentru ca productia este mai mica, iar fructele si legumele organice se strica mai repede decat cele tratate. Viitorul alimentatiei organice nu este clar. Exista sustinere guvernamentala in aceasta privinta, in sensul unei scheme de ajutor pentru fermieri. Marile lanturi de magazine sunt nerabdatoare sa promoveze imaginea "alimentelor totale", insa uneori produsele nu ating valoarea organica ideala.

Soluri potrivite pentru hrana organica

Cresterea pe teren propriu a produselor de acest fel este cel mai bun mod de a fi siguri ca fructele si legumele pe care le mancati nu contin pesticide si sunt organice. Desi putine persoane poseda terenul necesar  pentru a obtine produse pe tot parcursul anului, chiar si un petec modest va poate aduce o recolta satisfacatoare.

Pentru a folosi cat mai bine solul trebuie sa-i intelegeti compozitia. Solurile pot fi de argila, huma, nisip, creta si carbune, insa cel mai adesea exista combinatii ale acestora, cu un element predominant. In timpul cresterii plantele au nevoie de fertilizanti. 

Gradinarii pasionati de hrana organica prefera  sa adauge sange, oase si carne de peste in locul produselor non-organice, mai usor de absorbit, pentru ca astfel se mentin bacteriile active la nivelul solului, rezultand o crestere sanatoasa a recoltei. Recoltele mai ai nevoie de magneziu, bor, fier, mangan, molibden.

Ce alegi? Alimente organice versus non-organice? 

2 comentarii: