Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 23 octombrie 2012

Raceli- Campanie Dacic Cool

Particip la noua campanie Dacic Cool "Scapa de raceala si gripa, cu remedii naturale romanesti"! Va prezint cateva sfaturi utile, despre cum sa infruntam mai usor si mai rapid momentele neplacute din timpul racelii!


Hrana pe care o consumam este una dintre cele mai bune aparari impotriva contractarii racelilor! O dieta zilnica echilibrata,(v. Echilibrati-va dieta) care sa cuprinda fructe si legume proaspete ne va intari sistemul imunitar si ne va ajuta sa nu mai racim!

Vechea zicala "o raceala tine 7 zile daca o tratezi si o saptamana daca o lasi in pace", poate fi inca valabila. Totusi cercetatorii au aratat ca zincul ar putea scurta durata racelii. Printre sursele bune de zinc asimilabil se numara ficatul (care nu trebuie consumat in timpul sarcinii), carnea rosie, ouale si cea mai bogata sursa stridiile.




Cum racim

Racelile si gripele sunt provocate de infectii virale si sunt extrem de contagiose. Tusea si stranutul intr-un spatiu inchis pot raspandi usor infectia, deoarece mucusul si gatul celor raciti este plin de virusi. Acesti virusi pot supravietui timp de cateva ore pe obiecte precum clantele usilor si telefoane, astfel ca este bine sa va spalati pe maini frecvent daca persoanele din jur sunt racite.

Remedii naturale impotriva racelii

- Inhalati abur pentru a degaja nasul infundat. Umpleti un castron pe jumatate cu apa fierbinte, puneti-va un prosop deasupra capului pentru a nu lasa sa scape aburul si faceti inhalatii timp de cateva minute. Puneti in apa picaturi de ulei de eucalipt pentru a obtine un rezultat eficace.

- Uleiurile din aromaterapie pot fi folosite pentru a elibera caile respiratorii nazale. Amestecati 5 picaturi de ulei de eucalipt cu ulei de samburi de struguri sau de germeni de grau si masati-va  cu acest amestec pe piept.

- Beti multe lichide atunci cand sunteti raciti- cel putin 6-8 pahare pe zi- pentru a combate deshidratarea. Intre aceste lichide, beti multa apa si bauturi calde preparate din sucul unei lamai si o lingurita de miere amestecate intr-un pahar de apa fierbinte. Sucul de lamaie este bogat in vitamina C, iar mierea ajuta la calmarea durerilor in gat.

- Leacul evreiesc traditional, supa de pui, este o sursa buna de proteine, calorii si minerale si este usor digerata.

Atunci cand va simtiti relativ bine, faceti o plimbare usoara in aer liber!

Concursuri, promotii, informatii gasiti si pe Magazin Dacic Cool, pagina de facebook al magazinului online Dacic Cool!

11 comentarii:

  1. multumim pt articol, foarte util mai ales ca vine frigul si trebuie sa ne protejam

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca ai dreptate, si noi folosim aceste leacuri, inhalatii cu eucalipt, pin, musetel, suc, ceai de lamaie si da...minunata supa de pui. nu stiu daca ma crezi, dar fetita mea, desi a avut destule problemute, nu a luat niciodata antibiotic! noi doar aceste metode folosim .

    RăspundețiȘtergere
  3. multumim, interesant articolul si foarte util pentru sezonul rece

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte utile si bune de pus in practica pentru ca da rezultate

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant si util acum ca vine frigul!

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte bun articolul,mai ales pentru aceste perioade cand noi trebuie sa tinem gripa la distanta

    RăspundețiȘtergere
  7. util articolul.Si eu cred ca orice raceala tine minim 7zile oricat de multe pastile as lua

    RăspundețiȘtergere
  8. eu racesc foarte des si foarte puternic asa ca astfel de sfaturi sunt foarte bine venite.multumim

    RăspundețiȘtergere
  9. multumim pt.acest articol interesant

    RăspundețiȘtergere
  10. Saptamana trecuta am fost si eu racita si n-am luat pastile:)Am baut doar multe ceaiuri cu lamaie:D. Oricum, si cu pastile, tot atata ma tinea.Si pt. gat am baut cate o gurita din zeama de la lamaie.Foarte bune aceste trucuri:)

    RăspundețiȘtergere