Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 29 ianuarie 2013

Demachierea tenului

Curatarea tenului este o operatiune de mare importanta pentru intretinerea corecta a obrazului.
Demachierea se executa in fiecare seara si dimineata, iar in timpul zilei ori de cate ori se aplica un nou fard. Indiferent de ora la care ne culcam seara, sau de obosela pe care o resimtim, este necesar sa inlaturam de pe obraz fardul, impuritatile depuse in timpul zilei si produsele de secretie care raman pe piele si se descompun.

Pielea perfect curatata poate respira in voie, conditie indispensabila pentru vitalitatea, prospetimea si supletea ei.
Multe persoane nu respecta aceasta regula sub pretextul ca n-ar avea timp, scuza neintemeiata, deoarece pentru carutirea obrazului sunt necesare cateva minute. Curatirea prealabila a tenului este o conditie esentiala si pentru reusita diverselor tratamente aplicate obrazului ca: masti cosmetice, bai de aburi, masaje, creme, s.a. 

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Demachiantul pe care il vom utiliza pentru caratire, ca si in cazul cremelor, trebuie stabilit in functie de natura tenului. Aceste preparate nu trebuie sa intre in piele, ci numai sa dizolve si sa antreneze resturile de fard, secretiile pielii, praful, fumul s.a. 
Este bine sa stim ca demachierea se executa cu un lapte demachiant sau cu o crema demachinta si numai in cazul tenurilor grase seboreice se pot folosi lotiuni "detergente", cu mare capacitate de curatare. Foarte important este sa nu se faca economie la produsele pentru demachiere. Ele se vor aplica pe fata chiar de 2- 3 ori, pana ce tamponul de vata ramane curat.

Cum ne demachiem?

Un amanunt foarte important este sa ne demachiem numai dupa ce ne-am spalat bine mainile si ne-am strans parul cu o bentita. 
Este bine sa se incepa cu demachierea buzelor, daca acestea au fost fardate, cu un tampon de vata (sau dischete demachiante) inmuiat in lapte demachinat, prin miscari circulare. 
Urmeaza apoi ochii. Tamponul cu care ne stergem este bine sa fie umezit cu apa, indepartand mai intai rimelul de pe gene si apoi cu alte tampoane de vata vom sterge usor prin miscari circulare pleoapele.
Pentru o curatire cat mai profunda, crema sau laptele demachiant se intinde uniform pe fata si gat prin miscari usoare de jos in sus.


6 comentarii:

 1. Sunt de acord, nu se poate sari peste demachiere! Foarte bune sfaturile!

  Te astept la concurs pe http://portrait-in-black.blogspot.ro/2013/01/giveaway-paletutzero.html

  RăspundețiȘtergere
 2. total de acord cu demachierea .foarte inportanta si totul se va vedea mai tarziu pe fata noastra .

  RăspundețiȘtergere
 3. multumim pentru sfaturi,demachierea e necesara nu poti trece peste

  RăspundețiȘtergere