Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 3 ianuarie 2013

Dureri in gat

Un gat dureros poate fi adesea primul semn al unei raceli, gripe sau amigdalite.Cauza este de obicei un virus, desi si bacteria numita streptococ poate produce inflamatii ale gatului si febra, adesea amigdalita. O dieta nesanatoasa- bogata in glucide rafinate provenite din prajituri, pesmeti si zahar de masa, si saraca in micronutrientii importanti pentru apararea organismului- poate creste riscul de a face amigdalita.

Pentru a preveni durerile in gat asigurati-va ca dieta va aduce suficienta vitamina D- din peste- si vitamina E- din uleiul de masline, seminte, nuci si avocado. Aceste vitamine, impreuna cu acizii grasi omega- 3 din uleiul de peste, sunt foarte importante pentru sanatatea sistemului imunitar.


Deficitul de vitamina C creste susceptibilitatea la infectii. Surse excelente de vitamina C aunt coacazele negre, portocalele, capsunile si ardeii rosii. Fierul dietar asimilat din ficat, susan si paine poate ajuta, pentru ca este necesar in formarea anticorpilor.

Daca incepeti sa aveti dureri in gat, va poate ajuta consumul de fructe si legume galbene sau portocalii ca morcovii sau caisele si legume cu frunze verzi, ca spanacul. 

Oricine a facut o cura de antibiotice ar fi bine sa manance iaurt dupa terminarea tratamentului. Acesta ajuta la repopularea intestunului cu bacterii- o sursa importanta de vitamina B- distruse de medicatie.
Specialistii in medicina alternativa recomanda o bautura buna pentru durerile in gat, preparata din sucul unei jumatati de lamaie si o lingurita de miere la un pahar de apa. Sucul de lamaie contine vitamina C, care stimuleaza productia de saliva, ce alina membranele iritate, iar mierea este si ea un pansament.

O alta metoda naturala de vindecare a durerilor in gat este gargara cu ceai de salvie. Se prepara turnand o ceasca de apa clocotita peste o lingurita de planta uscata sau peste doua lingurite de fruze proaspete maruntite.

Durerile de gat dureaza de obicei 3- 4 zile; daca simptomele persista , consultati medicul, pentru ca ar putea fi simptomele timpurii ale unei boli ca febra glandulara sau oreionul.

5 comentarii:

  1. Foarte interesant multumim pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant articol!!! Tot m-am indopat cu antibiotice de cand a dat frigul si a venit gripa, asa ca ideea cu iaurtul e bine venita. Ma bag la o cura. Multumim!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pt.articol!Foarte utile sfaturile pt.perioada asta.Eu mai folosesc si zeama de lamaie pt.durerile in gat:)

    RăspundețiȘtergere