Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 26 februarie 2013

Acneea

Seboreea, secretia exagerata de sebum, este una din cauzele principale care duce la aparitia acneei.
Sebumul este secretat de glandele sebacee si da pielii elasticitate, impermeabilitate si catifelare. Hipersecretia de sebum determina aparitia unor simptome suparatoare si inestetice. Pielea devine lucioasa, grasa cu porii dilatati, punctele negre se transforma in cosuri.

Acneea apare, de obicei, in perioada pubertatii, legata fiind de starile fiziologice in care se instaleaza un nou echilibru hormonal, atat la sexul feminin cat si la cel masculin.  

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Care sunt cauzele care cauzeaza aparitia acneei?

Pe langa cele deja schitate, mentionam:
- Predispozitia genetica- mostenirea unui ten seboreic
- Factorul hormonal, respectiv dezechilibrul in raportul dintre androgeni si estrogeni
- Flora microbiana, alcatuita din bacilii existenti totdeauna in comedoane si pustule. Bacilii elibereaza o enzima- esteraza- care pune in libertate acizii grasi liberi din trigliceride care intra in compozitia sebumului. Acizii grasi liberi, proveniti din sebum, irita foliculii pilosebacei si determina aparitia hiperkeratozei si a proceselor inflamatorii din acnee. 
- Tulburarile nervoase, starile emotionale, surmenajul, lipsa de miscare in aer curat, de somn. Toate acestea predispun la congestia faciala.

La persoanele mai in varsta, eruptia acneica este frecventa datorita tulburarilor ciclului menstrual, a afectiunilor hipotiroidiene sau a sistemului nervos vegetativ. Lipsa igienei alimentare, gastroenteritele rebele, afectiunile ficatului sau ale cailor biliare sunt deasemeni cause determinate. In astfel de cazuri afectiunea nu se limiteaza numai la reiunea fetei ci, in egala masura, cuprinde spatele, decolteul, umerii.

Din lipsa de cunostinte sau din superficialitate, aparitia acneei in perioada pubertatii este tratata in mod grsit. Se folosesc produse la intamplare, contraindicate, se maltrateaza tenul prin stoarcerea brutala a cosurilor. Consecintele se vad apoi toata viata, sub forma de cicatrice, care nu se pot stergedecat cu mare greutate. Acneea juvenila poate fi tratata si vindecata prin aplicarea unui tratament intern si extern. Drumul corect duce la medic si daca e cazul la cosmeticiana pentru tratamentul local.

Tratamentul intern este prescris de medic, in functie de starea generala a pacientului si de cauzele care au determinat aparitia acestei afectiuni. Medicul va indica si regimul alimentar, care are un rol foarte important in sprijinirea tratamentului. In general, in cazul acestei afectiuni vor fi consumate alimente proapete, la ore regulate. Contraindicate sunt; condimentele, mancarurile grase, branzeturile fermentate, s.a. 

Tratamentul extern incepe prin asigurarea riguroasa a igienei locale. Pielea afectata de acnee trebuie spalata de cateva ori pe zi cu apa calda si sapun special, pentru a inmuia si a usura evacuarea excesului de sebum . 


7 comentarii: