Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 18 februarie 2013

Tenul uscat

Tenul uscat este fin, subtire, fragil, iritabil, uneori se observa si riduri fine.
Distingem doua categorii de tenuri uscate: ten uscat din lipsa de grasime- ten alipic- si ten uscat din lipsa de apa- ten deshidratat.

Factorii care pot determina uscarea pielii
Factori interni
- predispozitie congenitala, respectiv un numar redus de glande sebacee sau o secretie insuficienta a acestora
- tulburari endocrine, tiroidiene
- tulburari nervoase
- tulburari ale circulatiei sangvine
- unele boli interne
Factori externi
- influente ale factorilor de mediu
- produse cosmetice folosite necorespunzator

Sa recunoastem faptul ca de multe ori noi insine contribuim la uscaciunea pielii fie prin folosirea abuziva de sapun si apa dura care usuca si irita tenul, fie prin lipsa de ingrijire, fie prin exces de produse cosmetice necorespunzatoare. 
De asemeni, curele de slabire pot face ca pielea sa se deshidrateze.


Curatirea obrazului in cazul tenului uscat se face numai cu o crema grasa sau cu lapte demachiant. O curatire buna poate fi obtinuta si cu ajutorul unor bucati de unt de cacao pe care le trecem pe fata. Topindu-se la temperatura pielii, unul de cacao inglobeaza cu usurinta impuritatile si fardul. Prin indepartare fata ramane curata supla si moale.
Cele mai indicate raman insa cremele si emulsiile de curatat.
Dupa curatire se recomanda o lotiune pentru ten uscat, de exemplu o infuzie de tei, nalba, musetel sau o lotiune tonica, nealcolizata. In locul lotiunilor putem efectua si pulvelizari cu  apa minerala sau infuzii de plante. 

Curatirea si aplicarea lotiunilor trebuie efectuata numai cu produse adecvate tenului uscat. Sunt containdicate sapunurile, apa calda sau calcaroasa.
Seara, dupa demachiere se va aplica o crema grasa nutritiva. 
Si pentru tenul uscat se recomanda masaje usoare si aplicarea de masti. Masajele se pot efectua cu o crema semigrasa in care sa adauga suc de castraveti, morcovi sau lamaie.

Este foarte indicata masca de parafina calda care se mentine pe obraz 20- 30 minute. Se mai pot folosi masti de galbenus de ou, amidon. 
O data la 3 saptamani se recomanda baia de aburi timp de 10 minute, cu apa in care s-au adaugat flori de musetel sau salvie, iar o data pe saptamana aplicarea de masti hidratante cu sucuri de fructe, plante, smantana, galbenus de ou, s.a 

Pentru ingrijirea tenului uscat mai trebuie sa stim ca:
- laptisorul de matca, mierea de albine incorporate in crema sau sub forma de lotiuni, masti, s.a constituie, de asemeni remedii pretioase pentru mentinerea pielii suple si proaspete
- produsele lactate cu smantana, laptele, caimacul pot fi folosite in ingrijirea tenului uscat, deoarece in afara de calitatile lor emoliante, maresc aciditatea pielii.
- plimabarea in ploaie constituie un mijloc foarte bun de a hidrata si improspata pielea
- daca obisnuim sa ne pudram, vom aplica sub pudra un strat subtire de crema, in caz contar riscam sa accentuam gradul de uscaciune a pielii


4 comentarii: