Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 11 martie 2013

Chirurgia estetica

Astazi se vorbeste tot mai mult despre chirurgia estetica, multe femei dorind sa se opereze pentru a inlatura ridurile, barbia dubla pe care le imbatraneste sau pungile de sub ochi care imprima fetei un aer obosit. 

Exista doua feluri de chirurgie estetica: 

  • chirurgie pentru intretinere
  •  chirurgie corectoare
Chirugia pentru intretinere
Inainte de o operatie estetica, pacientul este supus controalelor clinice (mai ales examenul cardiovascular) si de laborator (timp de sangerare si coagulare, dozarea glicemeiei, s.a). Operatia in sine este nedureroasa datorita anesteziei locale sau generale, dupa caz.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Este indicat ca persoana care va fi operata sa viziteze de cateva ori chirurgul inaintea interventiei estetice, pentru ca acesta sa o poata observa mai bine si sa-i cunosca fata, se va potrivi cu caracterul celui operat. 
Mentinerea rezultatelor obtinute difera dupa organul operat, varsta pacientului, starea pielii, s.a. Astfel, rezultatele interventiilor chirurgicale la nas si urechi sunt definitive, in timp ce rezultatele operatiilor efectuate pentru riduri sunt temporare.

Operatia  cea mai valoroasa pentru intinerire este asa-numitul "lifting". Liftingul este interventia chirurgicala estetica care intinde pielea obrazului stergand ridurile, reface ovalul fetei si micsoreaza barbia dubla. Operatia dureaza 2-3 ore  iar pacientii- de obicei in varsta- trebuie atent examinati si pregatiti. Dupa operatie apar pungi cu sange disgratioase, datorita faptului ca incizia pielii este foarte lunga- din regiunea tamplelor trecand de dupa urechi si ajungand la ceafa. Hematoanele dispar dupa 2-3 saptamani , iar linia de incizie este mascata de par. Noua fata intinerita socheaza putin pacientul. Dupa operatie fata nu trebuie sa arate nici prea fixa, nici prea intinsa,ci trebuie sa ramana mobila si expresiva.

Chirurgia corectoare
Se stie ca natura nu este la fel de darnica cu toti oamenii: defecte ale nasului sau urechilor, cicatricele, petele, cearcanele. 
Scopul chirurgiei corectoare este de a repara aceste defecte prin operatie ameliorandu-le sau vindecandu-le. Prin operarea unui nas stramb , se poate ameliora respiratia, care pana atunci era dificila, iar prin operarea unor ochi care priveau crucis sau in afara (strabism) se amelioreaza net vederea.

3 comentarii: