Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

vineri, 29 martie 2013

Tenul gras

Tenul gras lucios, lipsit de suplete, unsuros in special pe frunte, aripile nasului si barbie. Acest aspect este consecinta activitatii sporite glandelor sebacee. Pielea grasa prezinta porii dilatati, datorita cantitatii sporite de sebum, iar cu timpul, neingrijita, capata o culoare galbuie. Acest tip de piele este terenul favorizant al alaritiei comedoanelor si chiar a acneei.

Tenul gras este caracteristic femeilor brunete.
Specialistii il imparte in doua categorii:
- ten gras uleios, care este lucios si la apasare usoara prezinta o suprafata neteda
- ten gras asfixic (transformat din tenul gras uleios care nu a bebeficiat de ingrijiri cosmetice adecvate) care prezinta porii inschisi, cu exces de sebum si cu un strat cornos dezvoltat. Se observa numeroase puncte negre care se transforma uneori in cosuri.


(imaginea este ca titlu de prezentare)

Seboreea se pune usor in evidenta prin aplicarea pe piele a unei foite de hartie care se pateaza. Daca presam  pielea intre doua degete, se constata filamente seboreice pe care le putem face sa iasa din pori.
Pielea grasa se rideaza mai greu, dar este lipsita de suplete si fragezime din cauza efortului la care sunt supuse glandele sebacee.
Ingrijirea zilnica si in special curatirea profunda prezinta o importanta deosebita pentru tenul gras. 
Pentru ingrijirea zilnica a tenului gras se pot folosi apa si sapunul, dar unele tipuri de ten gras prezinta intoleranta. In aceasta situatie folosirea sapunului se face numai de 2- 3 ori pe saptamana.  
Daca pielea este acneica si exista riscul unei infectii este bine ca apa pe care o folosim sa fie mai intai fiarta si apoi racita iar in locul prosopului sa folosim servetele din hartiepe care apoi sa le aruncam. Cele mai indicate sapunuri sunt cele cu borax si sulf.

In cazul tenului gras trebuie evitata folosirea cremelor de curatat, care accentuiaza gradul de grasime a pielii si provoaca unele neajunsuri, ca aparitia punctelor negre, a cosurilor, s.a. Pentru curatire se poate folosi o solutie de albus de ou amestecat cu zeama de lamaie (jumatate de lamaie) si 15ml alcool, adaugat picatura cu picatura.
Tenurile grase mai pot fi demachiate si cu asa- zisa "faina cosmetica" care se poate prepara din 20 g tarate, 5 g malai, 2,5 borax. Alta formula prevede 70 g tarate, 20 g malai, 10 g bicarbonat de sodiu.

Aplicarea de creme de noapte nu este indicata.
Dimineata, dupa o simpla spalare cu apa, se aplica crema, dupa care se pudreaza. Pudrele sunt necesare in ingrijirea unui ten gras, deoarcece absorb grasimea si fac sa dispara luciul pielii.

4 comentarii: