Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 22 martie 2012

Probleme ale parului si scalpului

Starea parului si al scalpului este un indicator clar al starii generale de sanatate. Aproape orice boala sau stres emotional poate face ca parul sa-si piarda stralucirea si vigoarea, putand fi o prima avertizare pentru vreo boala sau poate, o carenta a unor vitamine si minerale. 
Totusi, problemele parului sunt provocate frecvent si de supraexpunerea la substante chimice (vopselele, sampoanele colorante si permanentele fiind principalele vinovate), de caldura aparatelor de coafat electrice si de uzura pieptanului si periatului excesiv.


  
Parul gras
Luciul parului sanatos provine de la un strat subtire de sebum- substanta uleioasa secretata de glandele sebacee ale scalpului, langa radacina fiecarui fir. Daca glandele sebacee devin hiperactive si produc prea mult sebum, rezultatul este un par gras si inert.Trebuie sa alegeti atunci cel mai blanad sampon posibil si sa va spalati pe cap de cate ori este nevoie.  
Spalarile frecvente nu afecteaza secretia sebacee: nu fac parul gras si mai gras, iar pe cel uscat si mai uscat. 



Scalpul uscat si matreata
Aceste probleme pot semnala o deficienta de zinc, asadar trebuie sa includeti in dieta alimente bogate in acest mineral, (crustacee) carne rosie si seminte de dovleac. Acizii grasi omega-3  contribuie si ei la prevenirea uscarii parului si formarii matretei: o sursa alimentara buna este pestele gras si sardelele, heringul, macroul, pastravul si somonul. Daca problemele legate de matreata nu raspund la sampoanele speciale, consultati un medic, fiindca uneori ele au la baza o problema de sanatate mai serioasa.    


  
Caderea parului
Uneori, pierderea parului este normala si nu trebuie sa fie un prilej de ingrijorare. Un fir de par cade pentru ca unul nou s-a format si a crescut sub el, iar un adult sanatos pierde intre 50- 100 fire zilnic.   
O pierdere mai mare a parului se datoreaza "calvitiei zonale a barbatilor", care din nefericire - in ciuda noii descoperiri a "transplantelor de par"- este netratabila, deoarece pentru ea sunt ina mare masura vinovte influentele genetice. Totusi, pierderea parului poate fi declansata si de o serie de alte stari precum: sarcina, anemia, problemele de circulatie a sangelui si tulburarile tiroide.                                                                                                                                                                                    

3 comentarii:

  1. Si eu am probleme cu caderea parului,iar acum cand am citit ca in fiecare zi cad ~50-100 fire de par m-am mai linistit:)
    Am folosit intr-un timp o masca cu lapte de la Kallos si credeam ca din cauza ei este.

    RăspundețiȘtergere
  2. spre surprinderea voastra cand eram insarcinata aveam un par bogat si mi se ingrasa rar nu aveam probleme de acu - parul se ingrasa si il spal la 2 zile imi cadea asa de mult par de am decis sa ma tund un bob scurt pentru a nu mai vedea groaza de par cu fir lung .)) .

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,cred ca toate fetele avem aceleasi probleme cu caderea parului.Principalul vinovat este stresul si chiar alimentatia proasta.Felicitari baby ,un articol f interesant Poop

    RăspundețiȘtergere