Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 5 aprilie 2012

Celulita

Termenul celulita a fost inventat de medicii francezi pentru a desemna ceea ce ei considera a fi un tip special de grasime cu aspect denivelat!
Celulita se instaleaza de obicei la femei pe coapse, fese si uneori pe brat si pe abdomenul inferior. Termenul a dat nastere si la confuzii: "celulita" se numeste si o inflamatie mult mai dureroasa a tesuturilor.



Multi naturisti, cosmeticieni si producatori de creme contra celulitei pretind ca aceasta este provocata de o acumulre de deseuri toxice in tesuturile organismului, din cauza unei diete deficitare, bogata in alimente rafinate /procesate si saraca in fructe si legume proaspete. Se afirma ca aceasta duce la pungi cu apa, grasimi si impuritati care dau pielii un aspect ondulat, sau cum se spune adesea "de coaja de portocala".     
Naturistii recomanda de regula persoanelor cu celulita sa tina o dieta de eliminare a toxinelor , care sa includa multe fructe si legume proaspete, si cat mai putin ceai, cafea, alcool.     
Adanciturile devin mai vizibile daca zona afectata este presata intre degete!    




Motivul pentru care atat de multe femei (chiar si slabe) fac celulita pe coapse si solduri este ca hormonul feminin numit estrogen face ca ele sa acumuleze grasime in acele locuri; ele depoziteaza mai multa grasime imediat sub suprafata pielii decat barbatii care fac si intern, sub muschi.
Este demn de mentionat ca efectul de "coaja de portocala"  poate fi inrautatit de statul la plaja, deoarece se stie ca expunerea excesiva la soare face ca pielea sa-si piarda din elasticitate.    


  
Medicii considera ca cele mai bune cai de a ameliora aspectul celulitei sunt exercitiile fizice regulate, mersul pe jos sau dansul!                     

5 comentarii:

  1. Foarte interesanta postarea! Chiar am observat ca am asa ceva si vreau neaparat sa scap de ea pana la vara:-s
    :*

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant articol iubita,cred ca majoritatea ne confruntam cu aceasta problema, te pop

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant,nu stiam ca expunerea excesiva la soare poate accentua aspectul de celulita.De vreo 3 ani ma confrunt si eu cu asa ceva:((

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am inceput sa am celulita de cand am fost la solar... :(

    RăspundețiȘtergere
  5. demult am obsesia de a ma ingrasa macar cateva kilograme,iar acum odata cu kg a aparut si asa numita celulita:(

    RăspundețiȘtergere