Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 17 aprilie 2012

Indigestia

Indigestia este adesea rezultatul unor mese copioase consumate rapid sau noaptea tarziu! Majoritatea oamenilor au din cand in cand indigestii, insa unii sufera de ele zi de zi.

Chiar inainte de a gusta dintru-un aliment, aroma lui stimuleaza aparatul digestiv. Apoi, cu imboldul suplimentar al aromei, saliva umezeste alimentele mai uscate si face mestecatul mai usor, producand enzime care incep sa lizeze amidonul; hrana trebuie intotdeauna mestecata foarte bine. 
Odata mestecata hrana se transporta prin esofag in stomac, unde acizii si enzimele incep sa actioneze asupra proteinelor pe care le contine.





Un aparat digestiv eficient este vital pentru o buna stare de sanatate.
Daca nu ar fi astfel, vitaminele, mineralele, oligoelementele, grasimile, proteinele si carbohidratii nu ar putea fi absorbite de organism si folosite la productia celulelor si la buna lor functionare.
Intestinul are o capacitate remarcabila de a se vindeca singur. El isi inlocuieste mucoasa odata la 72 de ore si reactioneaza rapid pentru a expluza substantele nocive.


Daca suferiti de indigestie noaptea, este recomandabil sa va repartizati consumul mai egal de alimente in cursul zilei.
Reduceti alimentele grase care stimuleaza secretia de acid in intestin.
Alcoolul in cantitati mari, creste la randul sau, aciditatea stomacala.
Evitati alimentele acide (in special cele care contin otet), ceapa cruda, ardei iute, alimente grase sau prajite, cafea.
Consumati cat mai des alimente bogate in fibre; painea integrala, orezul brun si legume. Cu o jumatate de ora, inainte de masa, biterul Angostura sau berea de hamei stimuleaza sucurile digestive.



4 comentarii: