Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 3 aprilie 2012

Obezitate

Obezitatea- este cea mai frecventa boala de nutritie in lumea occidentala!
Incidenta ei s-a triplat in ultimii 20 de ani si este in crestere. Numarul copiilor obezi a crescut la 20%, iar unii dintre ei dezvolta diabet de tip ll (care apare in mod normal doar la adulti).
O greutate mai sanatoasa se poate obtine prin reducerea aportului energetic- mai ales acela furnizat de grasimi- si prin activitate fizica mai intensa.


Obezitatea poate avea consecinte devastatoare pentru sanatate si pentru psihic. La nivel emotional, poate duce la scaderea respectului de sine si la depresie, cauzate de imposibilitatea de a avea parte de o viata activa si sanatoasa! Simptomele somatice pot cuprinde respiratie sacadata, dureri de picioare si glezne umflate.
Excesul de greutate poate leza articulatiile provocand osteoartrita, mai ales la genunchi si solduri. 




Persoanele cu obezitate mare au un risc peste medie de a dezvolta hipertensiune arteriala, DIABET, GUTA, ovar polichistic, afectiuni biliare. Pot suferi, deasemeni, de anghina pectorala si de ARTRITA, mai sever decat altii, iar problemele se accentuiaza cu varsta daca greutatea ramane excesiva. Obezitatea a fost asociata si cu Ateroscleroza, bolile cardiace si cu anumite tipuri de cancer.


Ce-i face pe oameni obezi?
Obezitatea este provocata de obicei de supralimentatie si lipsa exercitiului fizic. Daca mancati mai multe calorii decat consumati in timpul activitatilor zilnice, surplusul de energie este stocat in grasimi. Aceasta nu inseamna ca mancati mai mult decat toti ceilalti.



Daca dieta dvs. contine alimente dense energetic precum: pesmetii, prajiturile, chipsurile si placintele, line de zahar si grasime,  cele mai mici portii de acest fel va aduc mai multa energie decat este nevoie.    


De ce grasimea este o problema;
Cercetarile medicale au aratat ca raportul grasimi/carbohidrati din dieta este foarte important in controlarea greutatii.     
Multi obezi pun aceasta boala pe socoteala metabolismului lenes, unor dereglari hormonale sau a unei tendinte congenitale spre supraponderalitate. De fapt, motivele sunt cu totul altele. 
Uneori obezitatea pare sa aiba agregare familiara pentru ca obiceiurile alimentare nesanatoase se transmit de la o generatie la alta.   




Adesea, multa lume se ingrasa pentru ca isi continua obiceiurile alimentare din tinerete, cand se consuma mai multa energie. 
Singurul mod pertinent de a slabi este combinarea unei diete hipolipidice cu orice forma de activitate fizica!                                                 

4 comentarii:

  1. Foarte bun articolul!Si eu m-am ingrasat vreo 16 kg in 6 luni,de la stres,de la "nefacut" miscare...si papat bun....Si de 3 ani ma chinui sa le dau jos si cam greu.Am inceput sa fac din nou miscare si rezultatele se vad(5kg in 2 luni)si doar 15 minute pe zi de miscare(gen abdomene,ridicari de picioare...).Intr-adevar miscarea conteaza foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. nota 10 pt articol ,f interesant!poop

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant articolul! este o tema de o actualitate perpetua...n-am intalnit un articol in care sa se fi pus problema obezitatii atat de direct in blogosfera! .....trebuie sa ni se aduca aminte consecintele deoarece nu e o problema doar de aspect, ci si de viata sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere