Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 22 ianuarie 2013

Ingrijirea pielii iarna

Ce este frigul? Dupa definitia din dictionar este "temperatura joasa" a mediului ambiant. Exista o conceptie gresita ca frigul urateste figura, dovada fiind tenul celor care traiesc in tari care au ierni lungi si cu toate acestea pielea lor este catifelata si sanatoasa. 
Desigur, pentru a face fata rigorilor iernii sunt necesare ingrijiri deosebite ( mai ales persoanele care au pielea sensibila).

In timpul iernii, unele functii vitale ale pielii sunt mult diminuate, frigul avand o actiune vasoconstrictiva; astfel, afluxul de sange si activitatea glandelor sebacee sunt reduse, pielea se usuca si se deshidrateaza. 
Primele lezate de aceste conditii atmosferice sunt persoanele cu tenul uscat care trebuie sa se ingrijeasca special  pentru a nu ajunge la o uscaciune  excesiva a pielii.

Influenta frigului este resemtita si de persoanele cu tenul gras care datorita secretiei naturale care le protejeaza pielea, sunt mai putin vulnerabile; totusi sunt necesare si pentru aceste persoane masuri de protectie pentru a evita ridarea si aparitia cuperozei.
Protejarea tenului de frig in mod regulat, este o problema care ne priveste pe toti, indiferent de natura tenului.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Pentru spalarea fetei se poate folosi zapada care topita si strecurata prin tifon are influenta binefacatoare asupra oricarui tip de ten. 
Seara vom incepe prin a ne demachia cu grija.
Apa si sapunul nu sunt suficiente, ramanand pe fata urme de praf si de fard; este necesara o crema demachianta (sau lapte demachiant), de asemeni dupa caz trebuie sa folosim si o lotiune tonica, usor alcoolizata, care sa dizolve corpii grasi, dar totodata sa indeplineasca si o actiune astringenta pentru porii dilatati. Se va unge apoi fata cu o crema de noapte care are si rolul de a stabili pH-ul normal al pielii. Pentru activarea de celule noi si tinere, se vor folosi creme vitaminizate. Crema de noapte trebuie sa fie hidratanta, chiar daca pielea nu prezinta aspecte de deshidratare, pentru a permite principiilor activi sa patrunda bine in straturile mai profunde ale pielii.

O masca hidratanta, cu adaos de vitamine, se recomanda tenului uscat si deshidratat. Tenurile mai sensibilenecesita aplicarea unei cremeprotectoare, in functie de ntura tenului, crema avand rolul de a crea o izolare termica. Daca ridurile s-au accentuat vom folosi creme si lotiuni continand laptisor de matca. Cearcanele le vom atenua aplicand comprese cu infuzie de tei. 

Ideea ca machiajul cu care suntem obisnuite in cursul celorlate anotimpuri nu ar fi necesar iarna, nu are nici un fundament. Unele persoane sufera mai mult din cauza frigului, avand pielea mai sensibila. Pentru acestea un simplu fard este suficient pentru protejarea obrazului. Altele, in special cele cu tenul gras, nu au nevoie de nici o schimbare in ingrijirea si machiajul lor. Machiajul dimpotriva se impune sa fie ceva mai intens pentru a scoate in evidenta trasaturile si masca lipsa de stralucire a tenului.
In cazul pielii sensibile, uscate, predispuse cuperozei, se va aplica zilnic sub fard o crem protectoare grasa si hidratanta.  

Exista desigur si o alimentatie specifica de iarna, care ne va proteja de frig, fara a duce la ingrasare: friptura la gratar, branza slaba, fructe, legume. 
Sa nu uitam ca exercitiile de cultura fizica pot fi efectuate si iarna, daca dorim ca primavara sa nu ne gaseasca cu sileta comprimisa.


5 comentarii:

  1. multumim frumos pt articol, foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe principiul....cum o ingrijesti iarna , asa o vei avea vara:-). Bun articolul Mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  3. utile sfaturile , acum stiu de ce bunica mea dimineata se spala cu zapada .

    RăspundețiȘtergere
  4. utile sfaturi.Si eu am invatat sa am grija mai mult folosind mereu creme hidratante

    RăspundețiȘtergere