Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 8 ianuarie 2013

Un mers frumos

Mersul estetic ne incanta privirea, dar el nu poate fi obtinut decat daca tinuta corpului este perfecta, daca miscarile sunt suple si naturale. Un mers lipsit de gratie va anula efectele unei bune ingrijiri cosmetice. Persoanele care merg aplecate, cu spatele indoit, cu gatul teapan, cu omoplatii scosi in afara, cu mainile prea departate sau prea apropiate de corp, lasa o impresie destul de neplacuta.

Atitudinea, tinuta, mersul fac parte integrata din personalitatea fiecaruia si in special a unuei femei tinere. 
Ea reflecta ca o oglinda vitalitatea si starea sanatatii persoanei respective.
Mersul in linie dreapta implica o adevarata tehnica, care consta in deplasarea corpului, avand tinuta dreapta si un anumit mod de a ordona pasii. In acest mers, fiecare pas trebuie facut in contact cu precedentul, calcaiul piciorului din fata este lipit de degetul cel mare al celui din urma. Zilnic vom merge astfel timp de 5 minute, iar la fiecare 25 de pasi vom schimba directia de mers. 


Un mers estetic si sanatos, care nu influenteaza in mod negativ asupra aspectului general, este acela in care trunchiul se mentine drept, capul sus, cu privirea indreptata inainte, umerii aruncati usor inapoi. Calcatura piciorului, de asemeni, cat mai naturala, cu varfurile dirijate foarte putin in afara, pasul dozat astfel incat lungimea lui sa nu depasesca linia bustului. 
Leganarea soldurilor, considerata in mod gresit ca un specific al gratiei feminine si care este rezultatul unei miscari laterale, la trecerea greutatii corpului de pe un picior pe altul, nu se recomanda. Miscarea de inaintare trebuie facutasimplu, ritmic, fara oscilatii sau miscari inutile.

Prin reeducare putem ameliora sau corecta un mers inestetic. In cazul in care obisnuim sa tinem capul aplecat inainte, spatele incovoiat, abdomenul proiectat in fata sau umerii lasati, este absolut necesara corectarea unei astfel de tinute. Bratele in miscarea lor vor fi coordonate cu cea a picioarelor. Orinentarea in mers trebuie facuta numai printr-o intoarcere a capului spre dreapta sau spre stanga.

Unele persoane au un mers dizgratios, fie pentru ca rochia sau fusta sunt prea stramte sau jeneaza miscarile, fie pentru ca tocurile la pantofi sunt prea inalte, ceea ce le face sa-si piarda echilibrul, s.a.

Toate aceste recomandari le puteti pune in practica si mergand pe strada, admirand cerul si gandindu-va la un fir de plumb va traverseaza corpul, dar aveti grija sa evitati obstacolele. 

Stiti cine va controleaza cel mai bine tinuta?
OGLINDA!

6 comentarii: