- Se spune ca ceaiul a fost descoperit in urma cu mai mult de 5 000 de ani de imparatul chinez Shen Nung.
- Ceaiul a ajuns in Anglia in secolul al XVII-lea, cand marinarii Companiei Indiilor de Est au adus pachete cu frunze din China pentru prieteni si rude.
- Pe la 1700 in Londra existau mai mult de 500 de cafenele care vindeau ceai, iar vanzarile de alcool au scazut.
- De cand ceaiul a fost introdus in India, i s-au atribuit puteri vindecatoare
- Superstitii care insotesc ceaiul: frunzele de ceai imprastiate pe prag, de exemplu, se spune ca tin la usa spiritele rele si saracia.
- Lamaia adaugata in ceai este un obicei rusesc, introdus in Marea Britanie de fiica cea mai mare a reginei Victoria, printesa care s-a maritat cu imparatul Prusiei.
(imaginea este ca titlu de prezentare)
- Cestile de ceai se pot confectiona din portelan, sticla sau ceramica glazurate, care pastreaza caldura mai bine decat argintul sau otelul inoxidabil. Aluminiul sau fierul din vase altereaza aroma.
- Pentru a indeparta petele de ceai de pe ceainic, scufundati-l pentru o ora intr-un amestec format din apa fierbinte si bicarbonat de sodiu.
- India are cam 30% din productia mondiala de ceai. Cea mai importanta zona productiva este Assam, care se intinde de la Himalaya in jos spre golful Bengal
- Darjeeling, un ceai usor si delicat, creste la mai mult de 2 000 m altitudine, la poalele Himalayei si este privit ca "sampania" ceaiurilor.
- Un cocktail racoritor numit Planter's Punch se face din ceai rece, suc de mere, suc de lamaie si brandy.
- Ca natiune, britanicii beau numrul ametitor de 175 milioane de cesti de ceai zilnic, echivalent a 3,5 cesti baute de orice barbat, femeie sau copil peste 10 ani.
- Ceaiul este a doua bautura consumata in lume, cantitativ, dupa apa.
misto informatiile oferite de tine:)
RăspundețiȘtergeremultumim pt articol
RăspundețiȘtergerecei drept ceaiul este de un real ajutor pentru sanatate.
RăspundețiȘtergere