Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 10 aprilie 2013

Varicela- varsat de vant

Varicela sau varsatul de vant- boala, care se ia de regula la copii, se raspandeste prin tuse, stranut si prin lichidul apos din pustule, care se sparg acoperindu-se cu coji groase. Printre simptome, ce apar in mod normal la 10- 21 de zile de la infectie, se numara febra, o eruptie cu mancarimi extrem de puternice, oboseala si dureri de cap. 

Varsatul de vant este contagios dinainte de aparitia pustulelor si timp de 7 zile de la aparitia ultimelor. Evitati sa le zgandariti, puteti ramane cu cicatrice permanente. Din acest motiv unghiile copiilor mici trebuie taiate foarte scurt pe durata bolii.
Lotiunile si baile calde repetate pot calma mancarimea.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Odata ce copii au avut boala, ei sunt imuni pe viata. Totusi, virusul exista latent in sistemul nervos si provoaca zona zoster daca este reactivat la maturitate. Nu te poti molipsi de zona zoster de la un bolnav de varsat de vant, insa te poti molipsi de varsat de vant de la un bonav de zona zoster.       
Exista si un vaccin impotriva varsatului de vant, insa nu este administrat decat pacientilor de mare risc, ca de exemplu copiilor cu transplanturi de organe sau cu leucemie.
Varsatul de vant este mai grav la adulti, fuundca acestia au sanse mai mari sa dezvolte pneumonie si alte complicatii.

Deoarece vitamina A joaca un rol important in mentinerea sanatatii mucuoaselor, ca sin in vindecarea pielii, persoanele bolnave de varsat de vant trebuie stimulate sa respecte o dieta bogata in aceasta vitamina. Ficatul este o sursa excelenta (dar nu pentru femeile insarcinate), in timp ce beta- carotenul, pe care organismul il transforma in vitamina A, se intalneste in legume verzi dar si in fructe si legume de culoare portocalie.
Ca in orice caz de febra, beti lichide din abundenta. Sucul de citrice este deosebit de bun, deoarece furnizeaza vitamina C, necesara si pentru o piele sanatoasa  dar si pentru prevenirea infectiilor.

Chiar daca respectarea sfaturilor nutritionale de mai sus nu va vindeca varsatul de vant, va oferi bolnavului cele mai bune conditii posibile pentru o refacere rapida dupa boala.

3 comentarii:

  1. multumim pt articol, am avut cand eram copil tin minte si acum

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am avut varsat de vant la 18 ani, si Doamne cat de greu mi-a mai fost ca eram in timpul examenelor...am lipsit vreo 2 luni pentru ca initial imi era rau, si abia apoi au aparut bubitele :(

    RăspundețiȘtergere
  3. eii eu am facut la 26 de ani , groaznic sa stai doar in casa cu bubeke alea pe tot corpul ,

    RăspundețiȘtergere