Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 6 septembrie 2012

Grepfrut

O sursa bogata de vitamina C
Contine pectina, care poate contribui la reducerea colesterolemiei

O jumatate de grepfrut contine mai mult de jumatate din necesarul zilnic de vitamina C pentru un adult. Nu consumati numai pulpa zemoasa, ci si o parte din membrana carnoasa ce separa segmentele fructului, ba chiar si putin din centrul alb. Aceste parti contin ambele cantitati utile de pectina, un tip de fibre solubile care pot contribui la reducerea colesterolului.


Se crede ca toate citricele au un rol in protectia impotriva cancerului, deoarece contin substante fitochimice numite bioflavonoide- care se crede ca neutralizeaza substantele ce pot cauza cancer. Cu toate acestea, grepfrutul si sucul sau, pot amplifica mult efectele unor medicamente. Daca sunteti sub administrarea unor medicamente, consultati-va medicul inainte de a consuma grepfrut. 


Dietele cu grepfrut

Dovezi recente arata ca exista ceva adevar in ideea ca grepfrutul ar ajuta la slabire. Chiar si asa, regimurile de scurta durata pe baza de grepfrut si aproape nimic altecva sunt practici nesanatoase- cu totii avem nevoie de alimente variate pentru a primi o gama completa de nutrienti. Grepfrutul este sarac in grasimi si in calorii, dar nici un aliment nu are capacitatea de a arde grasimi.

3 comentarii: