Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

miercuri, 13 iunie 2012

Muscaturile de insecte, micile neplaceri ale verii

Odata cu temperaturile ridicate, vietatile minuscule si-au reinceput activitatea. Unele dintre ele nu sunt deloc prietenoase si trebuie sa stii cum sa te feresti.


Exista persoane pe care nu le pisca niciodata o insecta, indiferent cat de multe ar misuna prin locul in care se afla. Pe altele insa, micile vietati le gasesc de-a dreptul "gustuose".


Ce sa faci dca te afli in cea de-a doua categorie?
Atunci cand inteapa insectele elimina in piele substante fata de care organismul uman reactioneaza cu promptitudine.
La nivelul pielii se afla un compus numit histamina, a carei secretie se accentuiaza in cazul in care pielea este agresata atat fizic, cat si chimic.




Cand muscaturile devin periculose
Specialistii spun ca o muscatura de insecta este considerata normala atata vreme cat roseatacare a aparut in jurul ei nu are un diametru mai mare de 3-5 milimetri. Adica nu este mai mare decat o banala piscatura de tantar. Alte insecte pot provoca reactii ale pielii care se intind pe o suprafata mare de piele, insotite de mancarimi greu suportate sau dureri, senzatie de voma, ameteala, scaderea tensiunii, obtubarea cailor respiratorii, pana la soc anafilactic. Sunt atrase in special de imbrcamintea de culoare galbena si de prfumurile florale. Cea ce nu le place este mirosul de lavanda si cel al sprayurilor contra insectelor.



In ce consta primul ajutor
In primul rand, trebuie indepartat acul din piele, care se afla uneori acolo impreuna cu toata insecta. Nu trebuie sa se faca miscari prea bruste, pentru a nu mari cantitatea de venin. Umflaturile se spala cu apa si sapun, apoi se acopera cu comprese de gheata, iar zonele afectate se tin, pe cat posibil, mai sus decat restul corpului. Daca mancarimele sunt greu de suportat, poti folosi uleiuri volatile naturale, cum ar fi cel de menta, eucalipt sau lavanda. Dizolva cateva picaturi din acestea in ulei de masline, iar apoi ungeti zona afectata. 




Remedii naturale pentru intepaturi
1. In cazul unei intepaturi proaspete poti sdrobi imediat frunze de busuioc verde, patrunjel sau patlagina. Aplic-le pe locul afectat si mentine temperatura rece cu un cub de gheata.
2. Orice intepatura se calmeaza daca pui o pasta obtinuta din praf de argila amestecata cu apa deasupra umflaturii, si o lasi sa se usuce. Dupa ce incepe sa se crape indeparteaz-o cu apa rece.
3. Pasta de dinti calmeaza mancarimile oricarei muscaturi de insecta. (pentru efcet complet pune pasta de dinti si argila)
4. Pentru muscaturi de paianjen aplica o picatura alcatuita din bicarbont de sodiu si apa in parti egale.


                                                                               Sursa: Revista Plafar



6 comentarii:

  1. veronica picioroagamiercuri, iunie 13, 2012

    bine de stiut , mai ales pentru cei care au copii... Multumim Mihaela pt informatiile utile !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfaturi extrem de utile, mai ales ca in parcuri sunt tantari foarte mari si pisca intruna..

    RăspundețiȘtergere
  3. Sfaturi utile mai ales pentru mamici de prichindei care nu stiu sa se apere singuri. Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte utile aceste sfaturi mai ales ca eu am parte de multe insecte pe aici. As mai adauga un sfat pe care l-am folosit si eu: coaja de la banana, frecata pe intepatura de tintar (cu partea moale din interior)ajuta foarte mult, cel putin pe mine m-a ajutat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte utile informatiile!Multumim Miha:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Urasc insectele mici...sa fiu sincera! MULTUMESC DE SFATURI! Pupici!

    RăspundețiȘtergere