Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 28 iunie 2012

Sanatatea calatorului

Placerea vizitarii unor locuri indepartate este stricata adesea unor probleme de sanatate. Dar, daca va luati cateva precautii simple, puteti calatori mai linistiti!


Calatorii care ajung in zone in care unele boli sunt endemice trebuie sa se imunizeze inainte de a pleca la drum. Consultati-va medicul asupra vaccinurilor necesere si a medicamentelor pe care trebuie sa le aveti cu voi.




Sfaturi
Vizitati-va medicul cu cel putin 2 luni inaintea plecarii, pentru imunizare
Fiti atenti cu igiena, si ce anume beti sau mancati pentru ca vaccinarea nu este 100% eficienta.
Decojiti fructele si evitati salatele
Beti apa fiarta si racita sau imbuteliata- marcile cele mai cunoscute de apa carbogazoasa sunt si cele mai sigure-  si verificati intotdeuna daca sigiliul este intact. Folositi-o si la spalarea dintilor
Nu puneti gheata in bautura: este probabil apa de robinet
Nu inghititi apa din piscina si nu inotati in lacuri sau rauri decat daca sunt sigure
Nu tratati cu superficialitate diareea: poate fi brusca. 


Alimente de evitat
Fructele de mare si pestele, cu exceptia celorservite in restaurante sau hoteluri reputate
Evitati fructele de mare nepreparate termin, precum stridiile
Alimente expuse la muste
Inghetata care nu provine din surse de incredere; inclusiv de la vanzatori sau standuri stradale
Lapte nepasteurizat
Salatele, exceptand cazul in care sunteti siguri ca au fost spalate in pa clocotita sau imbuteliata
Bauturile racoritoare care au fost diluate cu apa de la robinet, cum ar fi sucul natural de portocale.



Raul de calatorie sau de miscare
Greata sau durerile de cap de care sufera unele persoaneatunci cand calatoresc pe sosea, pe mare sau in aer sunt simptome ale raului de calatorie. Afectiunea esteprovocata deconflictul dintre ceea ce vad ochii si ceea ce simt organele delicate ale urechii interne in timpul miscarii. Ochii se adapteaza la miscare, dar urechea interna nu, asadar creierul primeste doua mesaje contradictorii, iar rezultatul este greata.
Daca suferiti de obicei, de rau de calatorie , nu luati mese copioase inintea sau in timpul calatoriei si evitati alcoolul. Este mai bine sa beti regulat cantitati mici de apa sau bauturi racoritoare pentru a evita deshidratarea, si sa luti gustari usoare. Exista multe remedii eficiente pentru acesta problema, majoritatea trebuind luate inainte de calatorie. Sau mestecati putina radacina proaspata decojita de ghimbir in timpul drumului. (nu provoaca somnolenta)

miercuri, 27 iunie 2012

Giveaway Care este machiajul tau preferat?

Alegerea machiajului este un proces care tine de foarte multi factori: forma fetei si a ochilor, culoarea pielii, tipul de ten, personalitate, varsta, ocazie si chiar pret sau sezon.


Farmacia Vlad, ofera un premiu de exceptie ce consta intr-un Fard de pleoape T.LECLERC!




                             Care este machiajul tau preferat?


Descrie in cateva cuvinte care este machiahul tau preferat (natural sau profesional), si in ce conditii ai folosi Fardul de pleoape T.LECLERC!
Cel mai inspirat comentriu este castigator!




                                             Regulament


1. Sa ma urmariti prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului Farmacia Vlad Timisoara
3. Share la giveaway si Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Lasati un comentariu cu raspunsul la intrebarea "Care este machiajul tau preferat"? impreuna cu toti pasii pe care i-ati urmat.


Toate conditiile sunt obligatorii.
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare.


Giveaway-ul se termina pe 7 iulie 2012.


Succes!



Sponsorul nu mai doreste sa trimita premiul.

marți, 26 iunie 2012

Review Masca ultra - hidratanta pentru fata cu extract de Angelica

In urma colaborarii cu L'Occitane, am primit spre testare Masca ultra- hidratanta pentru fata cu extract de Angelica.


Aceasta masca este intr-adevar ultra - hidratanta; ofera ceea ce promite: hidratare si un surplus hranitor pentru piele.
Ingredientele sunt BIO, fara parabeni, potrivita tuturor tipurilor de ten.
Cand am folosit-o prima data, am ramas profund impresionata de faptul ca nu a trebuit sa aplic si crema hidratanta imediat dupa ce am indepartat-o. (cu apa- se recomanda cu lotiune tonica).




Se aplica pe fata bine curata, se lasa sa actioneze 3 minute, apoi se clateste cu apa sau lotiune tonica. 
Pentru rezultate optime se poate folosi de 4 ori pe saptamana.


O puteti cumpara din farmeciile Sensiblu 
75 ml


Detalii producator aici http://www.loccitane.ro/masca-ultra-hidratanta-pentru-fata,54,2,16217,275764.htm

luni, 25 iunie 2012

Tratament pentru reumatism Mio

Tratamentul pentru reumatism este 100% natural, actioneaza la nivel celular hranind, intarind, regenerand si reparand celulele, regleaza metabolismul, regleaza functia sistemului imunitar, este un antibiotic natural, antialergic, cu aceste proprietati se lupta cu succes, cu toate formele de reumatism. 


Diagnosticul la timp si utilizarea tratamentului Mio 100% natural pentru reumatism sinfluienteaza cursul si evolutia bolii. Folosit cu perseverenta, se obtin rezultate miraculoase de imbunatatire ducand pana la vindecare totala in multe cazuri unde asta pare imposibil.
Primele rezultate se simt intre 5 si 30 minute dupa prima utilizare al tratamentului Mio, astfel persoana care se trateaza poate depasi criza continuand linistita viata de zi cu zi si indeplinind obligatiile cotidiene.




Reumatismul- este o boala complicata, mai degraba un set de boli care se manifesta in mare parte asupra sistemului locomotor. Sunt peste 80 de diagnosticari de reumatism si fiecare diagnostic are mai multe stari bolnave, toate au in comun durerea si mobilitatea limitata.
Din 100 de persoane, una sufera de reumatism iar posibilitatea de vindecare este incerta, iar aceasta statistica este valabila la nivel mondial.
Cel mai des sunt atacate articulatiile, muschii, oasele, tendoanele si ligamentele, dar reumatismul poate ataca si vasele sangvine si organele interne precum inim, rinichii, plamanii, pielea astfel amenintand serios calitatea vietii si in unele cazuri chiar si viata bolnavului.


Reumatismul este considerat o boala autoimuna, sistemul iminitar s-a dereglat si ataca fara nici o justificare propiul corp cauzand diverse probleme. Nu sunt explicatii pentru acest fenomen, dar se banuieste ca ar fi o sensibilitate al organismului.
Simptomele sunt variate si se intalnesc in toate partile corpului; pot aparea intr-un singur loc, in mai multe locuri, sau intreg organismul, starile nu sunt stabile, se schimba in functie de mai multi factori.
Un grup mare de imbolnaviri diverse unde sunt prezente diferite procese patologice cu o dezvoltare diversa, unele inflamatorii, altele antiinflamatorii, procese degenerative sau metabilice, acute sau cronice ce au in comun durerea.


Cateva diagnostice reumatice
- Fibromialgia
- Guta
- Artrita infectioasa
- Artrita juvenila idiopatica
- Lupus iritematos idiopatica
- Osteoartrita
- Polimialgia reumatica
- Artrita psoriazica
- Artrita reactiva
- Artrita reumatoida
- Sclerodermia
- Bursita
- Tendinita
- Sindromul Sjogren
- Polimiozita
- Artroza
- Spondiloza


Toate bolile reumatice au reactie dureroasa la schimbarea vremii.


Reumatismul provoaca o incapacitate temporara de miscare sau in cazuri grave invaliditate permanenta.
In problemele reumatice sistemul imunitar este dereglat, in corp sunt infectii si inflamatii, celulele sunt atacate si diversele alergii fac ravagii.
Cine sufera de probleme reumatice trebuie sa se ingrijeasca zilnic, pentru a tine sub control aceasta boala in perioada zilelor reumatice- la schimbarea vremii- se rcomanda un tratament intensiv. 


Tratamentele Mio sunt o metoda 100% naturala de a trata diverse boli si dereglari, introducand prin piele in organism extracte din plante pure de o calitate inalta.


Imediat dupa aplicarea tratamentului pentru reumatism pe piele, particulele vindecatoare patrund in sange care le poarta prin tot organismul actionand unde este nevoie la nivel celular, vindecand, intarind si reparand, astfel readuc armonia si sanatatea corpului uman.

vineri, 22 iunie 2012

Fibre alimentare

Toate alimentele vegetale si produsele derivate din ele contin o cantitate mai mica sau mai mare de fibre- precum celuloza, pectina si cleiul ce alcatuieste peretii celulelor- care nu se digera, dar joaca mai multe roluri importante in ciclul alimentar al organismului.


Efectele fibrelor alimentare par a fi fost cunoscute inca din timpurile biblice, insa doar recent importanta lor la prevenirea bolilor si mentinerea sanatatii a inceput sa fie inteleasa.


Principalele noastre surse de fibre sunt cerealele, legumele, fructele, leguminoasele, nucile, alunele si semintele.




Cele mai multe fibre cerealiere se gasesc in straturile esterioareale grauntelor, care se indeparteaza in cadrul procesului de rafinare. Din acest motiv, produsele nerafinate, precum orezul brun, pstele si painea integrale, ofera cele mai bune surse de fibre, desi painea alba contine inca si ea o cantitate utila.


Surse alimentare
Exista 2 mari tipuri de fibre: solubile si insolubile. Desi majoritatea alimentelor vegetale ambele tipuri, taratele de ovaz si leguminoasele sunt surse deosebit de bune de fibre solubile. Datorita capacitatiilor de a retine apa, actionand ca buretele in stomac si intestin, ambele tipuri maresc volumul scaunului si il fac mai moale si mai usor de excretat. Fibrele pot actiona pentruprevenirea constipatiei, deoarece maresc volumul scaunului; ele accelereaza tranzitul rezidurilor alimentare prin intestinul gros, mentin sanatatea intestinelor si reduc riscul tulburarilor intestinale.




Problemele digestive sunt cu un efect mai des intalnit al consumului ridicat de fibre dintr-o singura sursa alimentara, cum ar fi taratele.
Pentru a preveni orice potentiale efecte adverse, consumati fibre di mai multe alimente diferite!



joi, 21 iunie 2012

Castiga rasfat pentru pielea ta

In sfarsit soarele ne zambeste!
Bucara-te de atingerile razelor sale fara sa iti pui in pericol sanatatea si nici frumusetea!
Ai de partea ta cele mai bune produse naturale din magazinul online Styx NATURCOSMETIC SRL.


In colaborare cu Styx Naturcosmetic, v-am pregatit un nou concurs in care puteti castiga produse naturale ce au la baza ingrediente active din plante si uleiuri presate la rece, de cea mai buna calitate.


                                           Premiile


In cadrul concursului puteti castiga doua premii ce contau in: 
Crema de fata- Aromatherapie Arbore de ceai




Ulei presat la rece- Krautergarten Ulei Baza Sunatoare




                                           Regulament


1. Sa ma urmariti prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului Styx Naturcosmetic srl Romania
3. Share la concurs si Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Lasati un comentariu in cadrul concursului cu toti pasii pe care i-ati urmat!


Cititi cu atentie regulamentul, toate conditiile sunt obligatorii.
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare.


Concursul se termina pe 5 iulie 2012!


Succes!


                                                    Valoarea premiilor este de 214 Ron


Concursul s-a incheiat iar castigatoarele sunt:
Prejmerean Anita




Sanduleanu Lenuta




Felicitari!
Trimiteti datele de contact pe facebook, intr-un mesaj!

miercuri, 20 iunie 2012

Bauturi racoritoare

Cele mai multe bauturi racoritoare indulcite aduc "calorii goale"; aportul energetic este mare, fara a avea valoare nutritiva. De obicei o cutie de 330 ml de bautura nedietetica cu cola contine ceva mai mult de 7 lingurite de zahar. Consumul excesiv de bauturi racoritoare poate contribui la supraponderalitate si la probleme ale dintilor si gingiilor. 


Sunt disponibile acum si bauturi hipocalorice sau fara zahar.
Bauturile izotonice, produse special pentru pasionatii de sport, sunt gandite pentru  a aduce energie si pentru a inlocui electrolitii (saruri minerale de sodiu, potasiu, magneziu) pierduti prin transpiratie.
Bauturile izotonice contin de obicei 5% zahar, care permite apei din compozitie sa fie absorbita mai repede decat apa simpla.


Bauturi acidulate si sucuri naturale
Bautura originala Cola a fost inventata in 1886 de John Styth Pemberton, un farmacist din Atlanta, SUA, care a facut o mixtura de frunze de coca, nuci de cola si cofeina ca medicament impotriva durerilor de cap si a mahmurelii.
In zilele noastre bauturile obisnuite cu cola contin doar un sfert din cofeina continuta intr-o ceasca de cafea; exista si versiuni decofeinizate.

Zaharul continut in sucurile naturale de fructe variaza de la 1 lingurita per pahar pana la 4 sau chiar mai multe in cazul sucurilor de coacaze negre, insa contin multa vitamina C. Zaharul din racoritoare este lizat de bacteriile de pe dinti si se produce acid. Daca beti bauturi indulcite o perioada mai lunga de timp, riscati sa va apara carii pentru ca se mareste timpul de contact al acidului cu smaltul dintilor. Si sucurile acide din fructe pot eroda smaltul dintilor. Incercati sa beti racoritoare in timpul meselor si spalati-va dintii regulat.




Racoritoare dietetice
Fabricate cu indulcitori artificiali, acestea sunt recomandate aproape oricui, inclusiv diabeticilor. Nu contribuie la aparitia cariilor sau la supraponderalitate. Apele minerale carbogazoase care sunt imbogatite cu ierburi, minerale si ginseng se pretind a fi un stimulent natural, insa sunt mai scumpe decat alte racoritoare. Sunt indulcite de obicei cu suc de fructe.

marți, 19 iunie 2012

Tratament ingrijire zilnica a fetei, pentru un ten impecabil

Perla Frumusetii are multe efecte benefice, multi o privesc ca pe un produs magic; nu este magic, este un produs 100% natural, iar puterea naturii este nemarginita.


Un complex de vitamine si minerale, biostimulatori si regeneratori 100% din plante care: 
- dau tenului fermitate si luminozitate
- protejeaza
- regenereaza
- energizeaza
- intinde pielea
- are efect antibacterian si antivirotic
- pastreaza umiditatea tenului 
- pasteaza pielea elastica
- previne imbatranirea
- inlatura ridurile
- diminuiaza cearcanele
- tenul va radia de sanatate si va fi mai matasos, un efect unic de confort care se simte dupa prima aplicare




Femeile care folosesc Perla Frumusetii in scurt timp vor putea renunta la Fondul de ten, iar barbatii pot inlocui solutia dupa barbierit cu acest produs minunat. 


Un produs 100% natural care regleaza productia de sebum, nivelul de hidratare si alte probleme ale tenului, hraneste, regleaza functiile si intinereste celulele. Perla Frumusetii pentru ingrijire zilnica este potrivita tuturor tipurilor de ten si tutror varstelor, foarte diferita de produsele obisnuite deoarece actioneaza la nivel celular regland problemele de ten. 
Perla Frumusetii este acceptata cu caldura de corpul uman, nu are efecte negative, este i perfecta afinitate cu pielea, capabila de a vindeca, regenera si de a inlatura orice imperfectiune a pielii.


Ingrijirea fetei
Ca fata noastra sa arate bine, sa fie stralucitoare si luminoasa este necesara o ingrijire zilnica, o datorie "dulce" pe care o avem. 
Tenul ingrijit este frumos!
Perla Frumusetii nu poate schimba fizionomia fetei, dar sigur poate schimba aspectul intr-unul ingrijit si placut cu un minim de efort.


Frumusetea neglijata se pierde cu timpul din cauza mai multor factori daunatori care cu dusmanie o ataca in fiecare clipa: poluarea, soarele, frigul, stresul, cosmeticele chimice folosite, chimicalele din alimentatie si aer, radiatiile existente peste tot si inca multe altele.


Este important sa va ingrijiti fata zilnic in mod corespunzator; acest lucru este foarte usor de facut cu Perla Frumusetii, 3- 4 picaturi din natura aplicate pe fata de 3 ori pe zi va vor schimba aspectul si veti pasi in viata cu o mai mare incredere in propia persoana si asa increzatori, toate vor fi mai luminose ca si fata dumneavoastra.


Odata cu trecerea anilor functiile pielii se modifica, trecerile de la un anotimp la altul desemenea afecteaza pielea, iar aceasta are nevoie de o ingrijire adecvata, potrivita situatiei. Perla Frumusetii este recomandata in toate situatiile, doar cantitatea folosita difera de la caz la caz (unii pun 3 picaturi, altii 4 sau 5).


Diferit de celelalte parti ale corpului care sunt protejate de haine, manusi, ciorapi...fata este mereu expusa si se protejeaza cu Perla Frumusetii. Nu lasati fata in voia sortii, pentru ca va intalniti zilnic in oglinda si o fata neprotejata arata cicatricile atacurilor externe.


Fiecare om priveste cu tristete propia fata care nu arata bine si se scuza in sinea sa: " nu sunt eu de vina, ce sa fac? nu am timp sa ma ingrijesc, nu am bani, nu stiu cu ce produse...s.a". Acum oricine poate sa aiba o fata ingrijita, cu Perla Frumusetii!
Ai nevoie doar de cateva minute sa o aplici!

vineri, 15 iunie 2012

Somnul si Dieta

Intr-o lume plina de stres, somnul este antidotul grijilor de peste zi. Dieta poate juca un rol important in sanatatea somnului, dandu-ne sansa de a ne odihni mintea si corpul.


Cei mai multi oameni trec peste noptile dormite prost oczional fara a remarca vreun efect secundar, dar daca tulburarile persista mai multe saptamani, incep sa apara probleme de sanatate. Axietatea pentru pierderea somnului va pate predispunesi mai mult la insomnie si va veti trezi prizonieri intr-un cerc vicios. 




Cauze ale insomniei
Insomnia este unul dintre simptomele ale anxietatii, depresiei, stresului. Invingerea motivului de baza al axietatii este esentiala pentru imbunatatirea somnului dar si alimentatia adecvata poate fi utila.
Obezitatea poate afecta, somnul pentru ca impiedica respiratia, creste frecventa sforaitului si poate duce la un sindrom numit apnee in somn, in care persoana afectata inceteaza sa mai respire cand doarme, uneori chiar timp de 90 secunde.
Alta afectiune care poate afecta somnul este sindromul picioarelor nelinistite in care apar miscari interminente involuntare ale picioarelor, mai ales cand bolnavul se intinde in pat.




Alimente si bauturi pentru somn
Nu mergeti niciodata flamanzi la culcare, dar nici cu stomacul prea plin. Prea putina mancare? - junghiul sfredelitor din golul stomacului va avea grija sa va odihniti; prea multa mancare?- va veti perpeli toata noaptea din cauza indigestiei, arsurilor la stomac.  
Lapte- un pahar de lapte indulcit la culcare va induce somnul, pentru ca zaharul stimuleaza absorbtia triptofanului de catre neuroni.




Fainoase- mesele bogate in amidon imbunatatesc rezistenta fizica, dar nu pot actiona ca si sedativ.
Mierea-  acest remediu popular actioneaza ca si sedativ usor. Puneti putina miere in lapte sau in ceai de musetel.

joi, 14 iunie 2012

Giveaway L'Erbolario & Ulei protectie solara

Soarele este unul dintre cei mai multi prieteni ai frumusetii, sanatatii si formei noastre fizice. Energia sa este euforizanta si stimulanta.


L'Erbolario, ofera doua premii ce constau intr-o Geanta de plaja si Ulei de protectie solara cu galbenele, jojoba si coaja de nuca.




Ulei protectie solara cu galbenele, jojoba si coaja de nuca
Pentru o bronzare rapida si intensa
Un ulei dedicat pentru o ronzare foarte rapida si deosebit de intensa. Uleiul de jojoba cu extractul de galbenele din compozitia sa hranesc si hidrateaza foarte bine pielea. Propietatile lor elasticizante si tonifiante se  combina cu cele ale celorlante componente pretioase: vitamina E (vitamina tineretii), farnesol (extras din uleiuri esentiale de trandafir), acaica, lacramioare, liliac si acid pantotenic, principiu activ, calmant si tonifiant. Multumita noilor tehnici de purificare, are o compozitie usoara, care ii faciliteaza aplicarea si evita obisnuitele incoveniente: nu este gras, nu murdareste, nu atinge nisipul. Protectie joasa SPF 6.


                                            
                                            Regulament


1. Sa ma urmariti prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului L'Erbolario
3. Share la giveaway si Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Lasati un comantariu cu toti pasii pe care i-ati urmat!


Giveaway-ul se incheie pe 23 iunie 2012.
Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii.
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare.


Succes!


Giveaway-ul s-a incheiat iar castigatoarele sunt:
Georgyaa Geoo




Marginean Alina




Felicitari!
Trimiteti datele de contact pe facebook, intr-un mesaj.

Review Anian Sampon Profesional Antimatreata

 Produsele TrioDeluxe, sunt printre cele mai bune, pentru frumusetea si sanatatea noastra iar astazi o sa va spun si parerea mea despre Samponul antimatreata Anian.


                       Anian Sampon Profesional Anitimatreata




- Este un sampon foarte bun antimatreata 
(insa eu nu am scapat in totatalitate)
- Nu irita deloc scalpul, iar senzatia de mancarime dispare doar de la cateva spalari (peste 4-5 spalari)
- Nu imi place ca incurca parul 
- Il ingrasa destul de repede 


Acest sampon l-am folosit mai bine de doua luni; matreata abundenta a disparut (nu in totalitate) si sunt mai mult decat multumita de el. La fel ca si alte sampoane  ingrasa parul si necesita spalare la 2 zile, maxim 3. 


Important: Samponati de doua ori la fiecare spalare si clatiti bine.


Detalii producator aici



miercuri, 13 iunie 2012

Masti Montagne Jeunesse

Iata si premiul surpriza de la Montagne Jeunesse, de care sunt mai mult decat incantata; nu ma asteptam sa imi trimita atat de multe "delicii" minunate!
- Hmmm, abia astept sa le folosesc!




Pachetul contine:
1. Masca antiacneica
2. Masca fierbinte cu vanilie
3. Masca hranitoare cu capsuni
4. Masca de fata cu namol de la Marea Moarta
5. Masca tonica de fata cu Aloe Vera si Ceai Verde Face Spa
6. Masca de fata cu ulei de maslin virgin
7. Masca exfolianta cu castraveti
8. Masca hidratanta cu ciocolata
9. Msca de fata cu coacaze si merisoare
10. Plasturi puncte negre pentru nas
11. Gel pentru picioare obosite cu extracte de cirese si menta
12. Masca exfolianta & dezodorizantapentru picioare cu extract de pepene verde si menta

Pe langa masti am primit si o Bratara cu Perle (alba), potrivita stilului meu in materie de bijuterii



Si un stick, care este adorabil...




Pe aceasta cale tin sa le multumesc celor de la Apollomod, care sunt atat de generosi.


Voi ati folosit pana acum mastile Montagne J.? 

Muscaturile de insecte, micile neplaceri ale verii

Odata cu temperaturile ridicate, vietatile minuscule si-au reinceput activitatea. Unele dintre ele nu sunt deloc prietenoase si trebuie sa stii cum sa te feresti.


Exista persoane pe care nu le pisca niciodata o insecta, indiferent cat de multe ar misuna prin locul in care se afla. Pe altele insa, micile vietati le gasesc de-a dreptul "gustuose".


Ce sa faci dca te afli in cea de-a doua categorie?
Atunci cand inteapa insectele elimina in piele substante fata de care organismul uman reactioneaza cu promptitudine.
La nivelul pielii se afla un compus numit histamina, a carei secretie se accentuiaza in cazul in care pielea este agresata atat fizic, cat si chimic.




Cand muscaturile devin periculose
Specialistii spun ca o muscatura de insecta este considerata normala atata vreme cat roseatacare a aparut in jurul ei nu are un diametru mai mare de 3-5 milimetri. Adica nu este mai mare decat o banala piscatura de tantar. Alte insecte pot provoca reactii ale pielii care se intind pe o suprafata mare de piele, insotite de mancarimi greu suportate sau dureri, senzatie de voma, ameteala, scaderea tensiunii, obtubarea cailor respiratorii, pana la soc anafilactic. Sunt atrase in special de imbrcamintea de culoare galbena si de prfumurile florale. Cea ce nu le place este mirosul de lavanda si cel al sprayurilor contra insectelor.



In ce consta primul ajutor
In primul rand, trebuie indepartat acul din piele, care se afla uneori acolo impreuna cu toata insecta. Nu trebuie sa se faca miscari prea bruste, pentru a nu mari cantitatea de venin. Umflaturile se spala cu apa si sapun, apoi se acopera cu comprese de gheata, iar zonele afectate se tin, pe cat posibil, mai sus decat restul corpului. Daca mancarimele sunt greu de suportat, poti folosi uleiuri volatile naturale, cum ar fi cel de menta, eucalipt sau lavanda. Dizolva cateva picaturi din acestea in ulei de masline, iar apoi ungeti zona afectata. 




Remedii naturale pentru intepaturi
1. In cazul unei intepaturi proaspete poti sdrobi imediat frunze de busuioc verde, patrunjel sau patlagina. Aplic-le pe locul afectat si mentine temperatura rece cu un cub de gheata.
2. Orice intepatura se calmeaza daca pui o pasta obtinuta din praf de argila amestecata cu apa deasupra umflaturii, si o lasi sa se usuce. Dupa ce incepe sa se crape indeparteaz-o cu apa rece.
3. Pasta de dinti calmeaza mancarimile oricarei muscaturi de insecta. (pentru efcet complet pune pasta de dinti si argila)
4. Pentru muscaturi de paianjen aplica o picatura alcatuita din bicarbont de sodiu si apa in parti egale.


                                                                               Sursa: Revista Plafar



luni, 11 iunie 2012

Giveaway L'Occitane Angelica

Buna dragelor,
Va doresc un inceput de saptamana extraordinar, desemeni va invit si la un nou giveaway!
L'Occinane, ofera 3 premii deosebite ce constau in L'Occitane Angelica masca hidratanta intensa 75ml.




L'Occitane Angelica masca hidratanta intensa
-Rehidrateaza instantaneu chiar si cea mai uscata piele
- Revitalizeaza pielea obosita


                                          Regulament


1. Sa ma urmariti prin GFC
2. Like paginii de facebool al sponsorului L'Occitane
3. Share la concurs si Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Lasati un comentariu cu toti pasii pe care i-ati urmat


Giveaway-ul se inchieie pe 20 iunie 2012.
Citit cu atentie regulamentul, toate conditiile sunt obligatorii.


Succes!


Giveaway-ul s-a incheiat iar castigatoarele sunt:
Iuliana Gondos




Veronica Picioroaga




Jana Mirea




Felicitari!
Trimiteti datele de contact printr-un mesaj pe facebook.

Cafea

Pe langa faptul caeste o sursa bogata de cofeina, cafeaua mai contine cel putin 300 ingrediente active; multe dintre acestea sunt ntioxidanti benefici iar unul- niacina-  este vitamina. Niacina este produsa in timpul procesului de prajirea boabelor si o ceasca de cafea furnizeaza circa 1 mg din aceasta vitamina. Insa ar trebui sa beti in jur de 15 cesti de cafe pentru a obtine necesarul zilnic de niacina pentru un adult. Orice alta valoare nutritionala al acestei bauturi provine din laptele si zaharul adaugate. 
Cofeina din cafea este un diuretic natural.




Foloase
- usor laxativa si diuretica
- stimuleaza atentia
- va poate tine treaz cand este nevoie
- poate reduce riscul de diabet
Incoveniente
- un consum mare de cafea fiarta sau expresso a fost pus in legatura cu un risc mare pentru bolile de inima
- cafeaua infuzata prin fierber poate ridica nivelul de colesterol din sange
- poate provoca migrena persoanelor pedispuse
- la femei, consumul excesiv poate creste riscul de osteoporoza idata cu inaintarea in varsta




Decofeinizarea
Efectul de stimulent al cofeinei poate fi evitat daca recurgeti la cafeaua decofeinizata. A existat la un moment dat ingrijorarea ca solventii organici folositi la decofeinizare lasa in urma reziduri nocive, insa acest lucru nu se intampla in czul dioxidului de carbon lichid folosit in prezent.

miercuri, 6 iunie 2012

Giveaway Marionnaud Romania

Dragelor, astazi voi da startul unui nou giveaway cu premii deosebite ce constau in produse pentru make-up.
Marionnaud Romania ofera un cadou compus din doua produse si anume:


1. Lectia de machiaj Gold Marionnaud- 
2. Un demachiant pentru ochi Marionnaud




                                             Regulament


1. Sa ma urmariti prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului Marionnaud Romania
3. Share la concurs si Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Lasati un comentariu cu toti pasii pe care i-ati urmat!


Giveaway 6 iunie- 12 iunie 2012.


Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii.
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare


Succes!


Felicitari Loredana Ana!




Trimite datele de contact printr-un mesaj pe facebook!

marți, 5 iunie 2012

Alimente din sanul naturii

Timp de secole, oamenii au cules roadele tinuturilor salbatice, nu doar pentru hrana, ci si ca medicamente naturale. Au tratat astfel nenumrate afectiuni, dela reumatism pana la gripa si de la eczema pana la cistita.
Pamantul necultivat ofera o abundenta de alimente delicioase si gratuite. Cranguri si fanete, tufisuri marginase, paduri si tarmuri de mare, fiecare habitat isi are camara sa de provizii, unica.


Tufisuri marginase
Sunt un teren propice pentru a cauta fructe de padure, ciuperci si frunze pentru salate.
Exemple:
Papadiile- intalnite oriunde nu exista culturi, sunt utilizabile aproape tot anul. Contin beta-caroten, calciu, potasiu si cu 50% mai mult fier decat o cantitate similara de spanac. Papadia este un diuretic natural, nu provoaca scaderea nivelului de potasiu din organism, deoarece continutul sau ridicat de potasiu este suficient pentru a-l inlocui pe cel excretat in urina. In medicina naturista, papadia se prescrie la detoxifierea sangelui si la tratamentul unor afectiuni ale pielii precum eczema.




Murele- se coc intre mijlocul lui august si la inceputul lui octombrie. Furnizeaza cantitati utile de fibre alimentare, vitamina C, antocianozide si mangan. In medicina plantelor, , ceaiul din frunze de mur se foloseste ca tonic, diaree sau gargara in amigdalite.





Alunele de padure- sunt bune de cules la sfarsitul lui septembrie. Pastrati-le in coaja lor pana doriti saa le mancati, astfel se usuca.

Macesul- impodobeste cu florile sale gradinile de la tara la inceputul verii. Macesele contin de 8 ori mai multa vitamina C decat portocalele, 100 g furnizant de 7 ori necesarul zilnic al unui adult. 


Paduri
Padurile de foioase, in special de fag, sunt un mediu bunpentru plantele de vara si ciupercile tomnatice.
Exemple:
Florile si fructele de soc- au fost folosite mult timp in medicina populara ca remedii pentru raceli, gripe sau alte boli respiratorii. Florile se culeg in mai pentru sucuri, vin si ceaiuri iar fructele toamna - se pot prepara jeleuri, siropuri, dulceata.
Ciupercile- cresc spontan in multe locuri si exista peste o suta de varietati comestibile. Majoritatea contin vitamine din complexul B, cupru, proteine si fibre. Le puteti gasi in padurile de fag, vara tarziu si l inceputul toamnei, inaintea primului inghet. 






Cranguri si fanete
Oriunde ati culege hrana spontanee, amintiti-va sa nu goliti o planta de toate frunzele ei, ci sa luati cantitati mici de la mai multe, pentru a nu le afecta aspectul si vitalitatea.
Exemple;
Cicoare salbatica- este o planta inalta cu flori albastru deschis. Sursa excelenta de beta-caroten, vitamina C si potasiu. Se foloseste in medicina plantelor pentru stimularea poftei de mancare. Radacina prajita si macinata se poate adauga la cafea dandu-i un gust amarui, putand fi folosita si ca stimulent al acesteia.




Fragi salbatici- sunt o sursa excelenta de vitamina C. In medicina populara se crede ca fragii purifica sistemul digestiv, elimina pietrele la rinichi si usureaza durerile articulare. 


Tarmuri de mare
Mai si iunie sunt cele mai bune luni pentru a culege majoritatea algelor de mare. Algele sunt bogate in iod, mineral care nu se gaseste din plin la alte alimente.
Exemple:
Scoici si midii- tarmul marii este un loc bun pentru a culege moluste precum midiile sau scoicile rotunde. Fiindca se hranesc filtrand apa, ele se pot contamina de particole provenite din deversri. Alegeti zone aflate la distanta de gurile de varsare a canalelor sau a deseurilor ndustriale si nu culegeti in timpul lunilor calde cand bacteriile se multiplica rapid, provocand toxiinfectii.


  
Spanacul de mare- ce creste la fel ca spanacul cultivat, poate fi cules din iunie pana in octombrie pe falezele stancoase. Contine beta-caroten, fier, magneziu, potasiu si calciu.


Important
Daca se consuma o planta, ciuperca sau fructa otravitoare- fructele rosii sunt deosebit de atractive pentru copii mici- mergeti imediat la cel mai apropiat spital, luand o mostra din substanta consumta. Nu beti nimic pentru ca acest lucru poate grabi absorbtia otravii. Provocarea imediata a vomei poate impiedica otrava sa ajunga in sange.

vineri, 1 iunie 2012

Tratamente Mio

Va invit sa faceti cunostinta cu produsele Tratamente Mio;  produse 100% naturiste bazate pe vitamine si minerale, biostimulatori si regeneratori din plante, cultivate in conditii Bio, fara chimicale sau alti factori nocivi (care pun in pericol sanatatea corpului sau a pielii)!




Gama de produse Tratamente Mio contine:
Perla frumusetii (ingrijirea fetei)
Produse pentru ingrijire zilnica - Ingrijire zilnica
                                              - Antirid
                                              - Acnee
                                              - Pete maronii
Tratamente
Produse pentru sanatate- Artrita
                                     - Prostata
                                     - Psoriazis
                                     - Celulita
                                     - Sciatica
                                     - Hemoroizi
                                     - Varice
                                     - Stres/ Insomnii
                                     - Tratament universal
                                     - Diverse dureri
                                     - Micoze/ Ciuperci
                                     - Eczeme
                                     - Reumatism
                                     - Migrene
                                     - Menstruatii dureroase
                                     - Tensiune ridicata  
                                     - Circulatie
Intrati si voi in minunata lume Tratamente Mio, produse naturiste pentru sanatate si infrumusetare! 


Sunteti interesati de aceste produse? Ati dori sa le cumparati?