Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

vineri, 15 iunie 2012

Somnul si Dieta

Intr-o lume plina de stres, somnul este antidotul grijilor de peste zi. Dieta poate juca un rol important in sanatatea somnului, dandu-ne sansa de a ne odihni mintea si corpul.


Cei mai multi oameni trec peste noptile dormite prost oczional fara a remarca vreun efect secundar, dar daca tulburarile persista mai multe saptamani, incep sa apara probleme de sanatate. Axietatea pentru pierderea somnului va pate predispunesi mai mult la insomnie si va veti trezi prizonieri intr-un cerc vicios. 




Cauze ale insomniei
Insomnia este unul dintre simptomele ale anxietatii, depresiei, stresului. Invingerea motivului de baza al axietatii este esentiala pentru imbunatatirea somnului dar si alimentatia adecvata poate fi utila.
Obezitatea poate afecta, somnul pentru ca impiedica respiratia, creste frecventa sforaitului si poate duce la un sindrom numit apnee in somn, in care persoana afectata inceteaza sa mai respire cand doarme, uneori chiar timp de 90 secunde.
Alta afectiune care poate afecta somnul este sindromul picioarelor nelinistite in care apar miscari interminente involuntare ale picioarelor, mai ales cand bolnavul se intinde in pat.




Alimente si bauturi pentru somn
Nu mergeti niciodata flamanzi la culcare, dar nici cu stomacul prea plin. Prea putina mancare? - junghiul sfredelitor din golul stomacului va avea grija sa va odihniti; prea multa mancare?- va veti perpeli toata noaptea din cauza indigestiei, arsurilor la stomac.  
Lapte- un pahar de lapte indulcit la culcare va induce somnul, pentru ca zaharul stimuleaza absorbtia triptofanului de catre neuroni.




Fainoase- mesele bogate in amidon imbunatatesc rezistenta fizica, dar nu pot actiona ca si sedativ.
Mierea-  acest remediu popular actioneaza ca si sedativ usor. Puneti putina miere in lapte sau in ceai de musetel.

5 comentarii:

  1. multumim sunt sfaturi foarte utile mai ales ca la noi stresul este la ordinea zilei

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este stresul este in floare la noi.utile sfaturi.ar trebui sa avem grija la ceea ce mancam si la programul de odihna ca sa fie ok

    RăspundețiȘtergere
  3. Da ... este bine venita aceasta postare ca e mare adevar in ea!

    RăspundețiȘtergere